Aktualnosti

FRANJEVCI POZIVAJU

INICIJATIVA „Posvoji jednog liječnika“

Foto: Shutterstock

 

Inicijativa „Posvoji jednog liječnika“ pokrenuta je od strane poljskih franjevaca konventualaca Krakovske provincije.
Inicijativi se priključila i Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, a predstavio ju je fra Josip Blažević.

Fra Josip Blažević pojasnio je kako je riječ o lijepoj gesti brige za naše liječnike i medicinsko osoblje koje je na prvoj liniji bojišnice kad god se događaju različite epidemije, potresi i bilo kakve druge nesreće.

Smisao inicijative

„Inicijativa se sastoji u odabiru jednoga liječnika kojega na simbolički način posvojimo. Svatko za vrijeme epidemije koronavirusa može moliti za jednoga liječnika. Molite bilo koju molitvu. To može biti Zdravo Marija, Slava Ocu, Očenaš. Neka to bude redovito, svaki dan molimo za jednog liječnika, zdravstvenog djelatnika koji skrbi za pacijente, bolesnike koji su sada u velikoj potrebi.”

Smisao inicijative je zdravstvenim djelatnicima dati podršku te izraziti zahvalnost. Kao kršćani možemo im dati molitvenu potporu koja im je u ovim trenucima potrebnija.

Fra Josip Blažević ujedno nas i poziva da se udružimo u molitvi za sve naše liječnike i svo medicinsko osoblje.

Izvor: hkm.hr

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh