Duhovnost

SILA ODOZGOR

Imao je vlastitu sliku Boga, jako različitu od one opisane u Bibliji. Sve dok ga Bog nije dotaknuo na poseban način… „Dakle, kad sam molio za tog mladića, očima duha (dar znanja) vidio sam u njemu glad za istinom i, u isto vrijeme, potpunu nemogućnost da razumije Božju riječ.“

Imao je vlastitu sliku Boga, jako različitu od one opisane u Bibliji. Sve dok ga Bog nije dotaknuo na poseban način…

Foto: Shutterstock

 

Jednom sam prilikom bio pozvan govoriti grupi od desetak studenata različitih kršćanskih denominacija. Među njima je bio mladić koji je imao vlastitu sliku o Bogu, jako različitu od one opisane u Bibliji. Nakon predavanja molio sam za svakoga od njih pojedinačno. Prilično sam siguran da su mnogi od nas skloni zaboraviti ono što smo čuli i naučili, osim ako nam Duh Sveti kroz molitvu ne utvrdi gradivo očitovanjem Duha i njegove sile, a isto tako mnogo bolje pamtimo ono što smo iskusili od onoga što smo čuli (v. Mk 16,20; 1Kor 2,4; Rim 5,5). Zbog toga ne propuštam priliku da nakon propovijedanja molim za duhovne i tjelesne potrebe onih koji su me slušali. Dakle, kad sam molio za tog mladića, očima duha (dar znanja) vidio sam u njemu glad za istinom i, u isto vrijeme, potpunu nemogućnost da razumije Božju riječ.

Rezultat molitve bila je iznenadna silna želja za čitanjem Biblije i nevjerojatno razumijevanje pročitanog. To ga je čitanje dovelo do obraćenja, do potpune promjene života

Nakon kratke molitve oslobođenja (dar jakosti), Duh Sveti potaknuo me da molim (dar savjeta) da mu se otvori razum za razumijevanje Svetog pisma. Rezultat molitve bila je iznenadna silna želja za čitanjem Biblije i nevjerojatno razumijevanje pročitanog. To ga je čitanje dovelo do obraćenja, do potpune promjene života. Otad je prošlo dosta godina, a strast za Božjom riječju još uvijek ne jenjava. Taj je mladić upoznao Isusa, zavolio ga i počeo mu služiti. On je samo jedan od mnogih sličnih primjera kojima sam u životu svjedočio. Dakle, u ovom slučaju dar razuma doveo je do obraćenja.

Iz knjige „Sila odozgor“ (novo, izmijenjeno izdanje) autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh