Ljubav i poštovanje

24. STUDENOG

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ? Volim li ja kada se supružnik ponaša prema meni grubo, kada mi nabraja greške…? "Daj da shvatim da su boli moga supružnika i moje boli, daj da mogu pred tebe prije svojih boli donijeti supružnikove boli"

5 minuta za brak, vezu, obitelj

MOLITVA:

Nastojim li razmišljati da sve što radim, napose kada reagiram burno prema supružniku, da time odražavam svoj pogled i vjeru prema Kristu? Vjerujem li, ako ću slijediti naum Božje Riječi, ako ću gledati u svome supružniku Krista, da ako i ne dobivam odmah pozitivne reakcije, razumijevanje, ljubav i poštovanje, ukoliko moj supružnik možda i ne vjeruje, ne moli ili ga uopće ni ne zanimaš ti Bože, da ukoliko ustrajem, da moje nastojanje, odluka pokreće nebo i da samim time kroz sve to Bože ti dotičeš i moga supružnika? Ta jedno smo tijelo po sakramentu! Možda sam mu/joj i predložio ili bih volio da on/a prolazi kroz ove molitve, svaki dan, pa mislim da bi sve bilo lakše, no gledam li više promijeniti njega/nju ili sebe?

Vjerujem li da je rješenje problema u tome da se prvo on/a mijenja ili…

Vjerujem li da je rješenje problema u tome da se prvo on/a mijenja ili ja mijenjanjem sebe i prihvaćenjem Božjih principa mogu promijeniti i njega/nju? Vjerujem li u to? Ili i dalje gledam na svoje padove, supružnikove greške, njegovo/njezino ne htijenje, a ustvari ne vidim da je on/a izranjen/a isto koliko i ja, možda i više. Ili nekako više vidim svoje boli, kojih zasigurno ima. Vjerujem li Isuse da ćeš mi ti zacijeliti i moje boli ako molim za supružnikove boli prije? Što mi moji prijatelji govore, možda i roditelji, kako me savjetuju? Što me upravlja? Zar zaista mislim da ću djelovanje po „svijetu“ i pritiskom na supružnika sa grubim tonom i omalovažavanjem išta riješiti, išta mu dokazati?

„Što ne želim da supružnik čini meni, neka ni ja to ne činim njemu/njoj“ (Mt 7,12)

Možda sam čak i u pravu, ali Božja Riječ mi jasno govori „Što ne želim da supružnik čini meni, neka ni ja to ne činim njemu/njoj“ (Mt 7,12). Volim li ja kada se supružnik ponaša prema meni grubo, kada mi nabraja greške, kada ispada da ne vidi ništa pozitivno? Kako se osjećam? Zašto mislim da onda moj odnos, na takav identičan način „godi“ mome supružniku?

Daj da shvatim da su boli moga supružnika i moje boli

Isuse, molim te danas za nešto na što me potičeš stalno, ali to očito ne vidim. Daj da shvatim da su boli moga supružnika i moje boli, daj da mogu pred tebe prije svojih boli donijeti supružnikove boli, daj da me ovaj svijet kojim upravljaju sebičnost i bezboštvo ne upravlja, već da prihvatim snagu tvoje Riječi i postupaka na koje me pozivaš. Ali to želim sve s tobom, jer bez tebe to ne mogu, ni ne želim, ali ni ne moram! Slava ti Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA:

Barem kratko razmisli, da li opravdavaš svoje grube postupke i ponašaš se identično onome što zamjeraš supružniku? Vjeruješ li Božjoj Riječi i uputama koje ti daje? Iskreno?

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh