Duhovnost

MJESTO GDJE NEMA NESTAŠICE

Ima li Bog sve što trebam ili moram ići nekamo drugamo? Da, postoji jedno mjesto u kojem nam ništa ne nedostaje

Mjesto gdje nikada nema nikakve nestašice

Foto: Shutterstock


 

Svaki vjernik koji želi ugoditi Bogu svojim molitvenim životom mora najprije u sebi riješiti ovo pitanje: „Ima li Bog sve što trebam ili moram ići nekamo drugamo po svoj odgovor?”

Većina bi kršćana odgovorila: „Dakako da vjerujem da Bog ima sve što trebam”. Ali u stvarnosti mnogi od nas u to nisu uvjereni!

Ovo se čini jednostavnim pitanjem – možda čak pitanjem koje ne treba postavljati. Većina bi kršćana odgovorila: „Dakako da vjerujem da Bog ima sve što trebam”. Ali u stvarnosti mnogi od nas u to nisu uvjereni! Kažemo da to vjerujemo, ali onda udari kriza i Bog izgleda ne odgovara. Često u takva vremena u stvari ne vjerujemo da on ima što trebamo.

Pavao nas potiče: „Moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu svaku vašu potrebu raskošno prema svom bogatstvu” (Fil 4,19). Gospodin ima skladište izobilja s kojim može ispuniti svaku našu potrebu. Sluge vjere to znaju.

Danas nas je Gospodin uveo u obećanu zemlju: Krista! Isus je naše mjesto prebivanja gdje nikada nema nikakve nestašice

Bog je četrdeset godina pokušavao uvjeriti Izraela da im ništa neće nedostajati. Obećao im je da će on biti njihov neprestani izvor svega potrebnoga. „Ta Jahve te, Bog tvoj, blagoslovio u svim djelima tvojih ruku; on je bdio nad tvojim putovanjem ovom velikom pustinjom; ovih četrdeset godina Jahve, Bog tvoj, bijaše s tobom, i ništa ti nije nedostajalo“ (Pnz 2,7).

Bog je rekao: „Nema kod mene nestašice. Ja imam sve što trebate. A to sam vam i dao.”

„Ta Jahve, Bog tvoj, vodi te u dobru zemlju … zemlju … gdje ti ništa neće nedostajati … do sita ćeš jesti” (Pnz 8,7.9-10).

Danas nas je Gospodin uveo u obećanu zemlju: Krista! Isus je naše mjesto prebivanja gdje nikada nema nikakve nestašice. On predstavlja puninu Božanstva tjelesno.

U Starom zavjetu, vjernici su imali šekina slavu Božju. Ali Bog kaže da je on za nas osigurao nešto čak bolje – to je nazočnost samog Isusa. On je neprestano nazočan u nama.

Autor: David Wilkerson (davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh