Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ima dana kada sam loše volje, probudim se mrzovoljan/na i sve me živcira

RAZMATRANJE I MOLITVA


Ima dana kada sam loše volje, probudim se mrzovoljan/na i sve me živcira. Imam osjećaj da želim biti sam/a i najradije bih da me svi ostave na miru. Gospodine, molim te ovog trena za snagu i mudrost da u takvim situacijama ne reagiram grubo prema supružniku i obitelji. Ne želim se nikako osuđivati što takvi dani dođu, slab/a sam i padnem i takvih dana će biti. No želim naučiti reagirati ispravno u tim situacijama, i svojim bližnjima to reći normalnim tonom, želim ih zamoliti da me podrže i shvate da sam u takvom stanju i da trebam samo malo prostora, mira. Jer ako reagiram burno i osuđujuće, tko će to shvatiti i biti mi podrška? I želim baš zbog toga razumjeti da i moj supružnik ima loše dane i da mu ne trebam zamjerati ako mi tada možda ne može pružiti ljubav i poštovanje, već mu dati prostora, jer i meni to treba u takvim situacijama.

Zar time ne činim upravo ono na što me pozivaš, Isuse?

Daj nam, Isuse, snagom svog Duha, znanje i podsjeti nas u takvim situacijama na svoje riječi: „Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje“ (2 Kor 12,9). Daj da shvatimo da će takvih dana biti, ljudi smo, da ćemo pasti, i daj nam milost da ne osuđujemo jedno drugo, već da si budemo podrška, razumijevanjem i molitvom. Zar time ne činim upravo ono na što me pozivaš, Isuse, i zar upravo kroz takve situacije ne budem na koncu najsretniji/a, najslobodniji/a? Isuse, neka me tvoja Istina oslobodi i blagoslovi da u svome braku djelujem u skladu s tvojom Riječi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Obično kada ustanemo na „krivu nogu“, teško se kontroliramo jer nas to stanje „preuzme“. Dovoljno je da u tim situacijama normalno kažem bližnjima da, eto, imam loš dan i da ih molim za razumijevanje i podršku. Sigurno će reagirati drugačije i više shvaćati nego ako reagiram grubo i s dernjavom.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh