Najave

31. 5. I 7. 6. NA LTV-U

IGRANI FILM O DON BOSCU Nitko nije siroče na ovoj zemlji Film o ljubavi koja ohrabruje istinom u koju je don Bosco uvjerio svakoga koga je susreo

Foto: laudato.hr

 

Laudato televizija donosi nam igrani film u dva dijela o svetom salezijancu koji je čitav svoj život utrošio za mlade koje je pronalazio na ulici, u zatvorima, besposlene i ostavljene.

Film će se prikazivati 31. svibnja i 7. lipnja u 20 sati na Laudato televiziji.

O filmu

Torino, 19. stoljeće, obilježili su čudesni događaji, zahvaljujući jednom svećeniku, don Ivanu Boscu. Industrijski grad koji se nalazi na sjeveru Italije bio je okrutan za brojnu djecu i mlade. Bili su prisiljeni na prosjačenje i razne zločine, najčešće krađu. Bili su iskorištavani i radili su teške i nedovoljno plaćane poslove.

U srcu don Bosca stvara se odlučnost i gorljivost za živote tih mladih

Najokrutnija činjenica je to da je izgledalo kako nitko ne mari za ove mlade ljude koji su izgubili sve snove o boljoj budućnosti.

U srcu don Bosca stvara se odlučnost i gorljivost za živote tih mladih. On ostvaruje u praksi revolucionarnu ideju: tjedni oratorij u kojem se djeca i mladi mogu igrati, učiti i iznad svega osjećati da su vrijedni ljubavi. U stoljeću mučenom političkim borbama, vjerskim tenzijama, tehnološkim napretkom i kulturnim revolucijama, don Bosco je s vjerom i svojim neumornim djelovanjem uspio spasiti život stotinama mladih ljudi.

 

Najavu filma na Youtubeu pogledaj u nastavku:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh