Osobni razvoj

PRAKSA JE VAŽNA

Ignacijevska duhovnost – u 13 koraka Napredovati po stalnom obraćenju: popravljajući ono ponašanje koje se pokazuje lošim i usvajajući ono koje vodi k dobru.

Foto: Pixabay

Svakodnevno moliti, da bih naučio vidjeti što Bog čini i što želi da ja činim.

Bilježiti iskustva o molitvi: kako mi je uspjela meditacija ili kontemplacija; pronalazim li ono što je od pomoći ne samo meni nego i drugima.

Napredovati po stalnom obraćenju: popravljajući ono ponašanje koje se pokazuje lošim i usvajajući ono koje vodi k dobru.

Napredovati po stalnom obraćenju: popravljajući ono ponašanje koje se pokazuje lošim i usvajajući ono koje vodi k dobru.

Njegovati svoj odnos s Bogom, s drugima i sa samim sobom – ispitom savjesti.

Jesti umjereno i postiti, da bih zadržao nadzor nad svojim strastima koji gubim pod utjecajem potrošačkog mentaliteta te da bih se pridružio Isusu u njegovu odricanju.

Odlučivati se za magis: između dva dobra birati ono što više pomaže rastu u ljubavi.Slaviti Boga u misi, osobito nedjeljom, da bih uvijek bio u zajedništvu s Crkvom.

Slaviti Boga u misi, osobito nedjeljom, da bih uvijek bio u zajedništvu s Crkvom.

Slaviti sakrament pomirenja, kako bih uočio da su moji grijesi štetili drugima, ali nisu uništili mene jer me Božja ljubav i praštanje uvijek spašavaju.

Cijeli tekst pročitajte na stranici Ignacije.hr.

Iz knjige “Review of Ignatian spirituality”, objavljeno na stranici Ignacije.hr/Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh