Duhovnost

PATER AREK KRASICKI

IĆI ZA JAGANJCEM Dati desetinu novca nije problem. No, dati Bogu svoju desetinu od vremena košta nas mnogo više Korizmena razmatranja s paterom Arekom. Možeš ih pratiti na Facebook stranici Agnus Dei

Foto: Pixabay

 

Vjerujem da svaki put kada činiš znak sv. križa na svom tijelu činiš to sve snažnije. Idemo zajedno za Jaganjcem. Ima nas mnogo. Ponekad se uvlači umor, pa čak i zamor. Ono što je najljepše je zajedništvo. Da! Zajedno otkrivamo zajedništvo!

Vratimo se još jednom na naš odnos s Ocem. Naš je Tata dobar. On ljubi. Vjerujem da to osjećaš

Vratimo se još jednom na naš odnos s Ocem. Naš je Tata dobar. On ljubi. Vjerujem da to osjećaš. On tvoju pustinju pretvara u edenski vrt – doslovce. Svu radost koju si osjetio tijekom hoda za Jaganjcem, njegov je dar. On daje svog Sina da ga upoznaš. I da spoznaš da te Bog ne osuđuje zbog tvojih grijeha. Otac – naš Tata zajedno sa svojim Sinom, našim Bratom i Spasiteljem, govore ti svaki čas: “Volimo tebe, ali ne volimo grijeh!”

Koliko vremena posvećuješ Bogu ove korizme?

Rezerviraj si ovo vrijeme samo za Boga! Isključi mobitel, radio, tv. Koliko vremena posvećuješ Bogu ove korizme? Možda ti se dogodilo isto kao i meni. Zacrtao sam biti s Gospodinom sve više i više. Naravno jesam, ali osjećam da to još nije ono iz ljubavi. Ponekad posao, susreti, predavanja, studenti, zajednica. Sve to nosi svoje. Ti imaš svoje obveze: faks, posao, obitelj i svi traže svoje kao ptičja mladunčad.

DESETINA zaziva na tebe Božji blagoslov

U knjizi proroka Malahije Bog Otac traži od Izraela da se odrekne desetine onoga što posjeduje i to prinese Bogu. To je bilo zato da čovjek ne zaboravi kako je sve ono što ima, dobio od Boga. Malahija u nedavanju desetine vidi problem i prokletstvo koje se nadvilo nad cijeli narod zbog pomanjkanja blagoslova (Mal 3, 81-12). Prema tome, DESETINA zaziva na tebe Božji blagoslov.

Dati desetinu novca nije problem. Toliko sam se puta uvjerio u djelotvorno darivanje, a i sam sam primio puno više. No, dati Bogu svoju desetinu od vremena košta nas mnogo više

Zašto pišem o tome? Dati desetinu novca nije problem. Toliko sam se puta uvjerio u djelotvorno darivanje, a i sam sam primio puno više. No, dati Bogu svoju desetinu od vremena košta nas mnogo više. Kolika je ta desetina? Ako možeš reći da na raspolaganju imaš 24 sata, no od toga radiš osam, toliko i spavaš te možda osam sati imaš za sebe. Desetina od osam sati bit će otprilike 45-50 minuta, koliko ti želiš…

Zato te želim sada ostavit samoga kroz deset minuta. Odaberi jedan od biblijskih tekstova s razmatranjem od 15-og do 18-og dana kada smo zajedno promatrali Isusa.
Zapiši svoje iskustvo. Jesi li umoran u hodu za Jaganjcem? Osjećaš li zajedništvo mnogih ljudi koji mole zajedno s tobom?

Pater Arek Krasicki

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh