Duhovnost

BOG OBUČEN U LJUDSKO TIJELO

Iako je naš Otac nebeski duh, ipak ga možemo upoznati! Našeg nebeskog Oca i njegovu čudesnu dobrotu možemo upoznati, iako je nevidljivi duh. Otkrio nam ga je On – „Bog obučen u ljudsko tijelo”!

Iako je naš Otac nebeski duh, ipak ga možemo upoznati!

Kršćani koji su ozbiljni u vezi svojeg hoda s Bogom imaju duboku želju bolje upoznati svoga nebeskog Oca. Pismo jasno izjavljuje: „Boga nitko nikada nije vidio” (Iv 1,18). Znamo da je Bog duh i da nam je nevidljiv, kako dakle možemo upoznati Oca? Vjerujem da je dio Isusova poslanja na zemlji bio da nam otkrije ljudsko lice nebeskog Oca.


Isus je rekao učenicima: „Kad biste mene poznavali, poznavali biste i Oca mog. Vi ga već sada poznajete i vidjeli ste ga” (Iv 14,7). Ova ih je izjava zbunila te je Filip izlanuo: „Gospodine, pokaži nam Oca, i dosta nam je” (Iv 14,8).

Isus je odgovorio sa strpljivošću, jer je znao da je Filipova molba bila iskrena. „Toliko sam vremena s vama i ti me, Filipe, nisu upoznao? Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Pa kako veliš: ‘Pokaži nam Oca?!’” (Iv 14,9).

Isus se je zatim okrenuo i uputio svim učenicima slavno obećanje: „U taj dan spoznat ćete da sam ja u svom Ocu, vi u meni i ja u vama” (Iv 14,20). Kakav nevjerojatan razgovor! Isus je rekao tim ljudima: „Pogledajte me! Ne vidite li da sam ja Bog obučen u ljudsko tijelo? Ja sam Očeva bit – u naravi, biti i karakteru. Kroz mene vidite lice Božje.”

Pojavljuje se jasna slika: Bog je poslao svoga Sina da nam pokaže kakav je točno on. Dakle, da bismo upoznali i vidjeli Boga, prvo moramo upoznati i vidjeti Krista. Istina je da Bog ima dvije strane jer on je Bog pravde te se moramo „bojati Boga i kloniti zla” (Izr 3,7). Ali njegova druga strana su dobrota i bezuvjetna ljubav. Vidimo to otkriveno u Isusovoj službi. Sve što je Krist rekao i učinio otkrilo nam je čudesnu Očevu dobrotu.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh