Aktualnosti

HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA // Kupite majicu s likom ‘Superpape’ i podržite rad Papinih karitativnih djelâ Majica s likom 'Superpape' predstavljena je na Festivalu stripa u Rimu, a kupnjom majice pomažete radu Papinih karitativnih djelâ.

Kupite majicu s likom 'Superpape' i podržite rad Papinih karitativnih djelâ

Papa Franjo kao superheroj koji polijeće kako bi donio svijetu vrijednosti kršćanstva. Riječ je o ‘Superpapi’, djelu rimskoga umjetnika Maura Pallotte, poznatoga kao Maupal, koje se prvi put pojavilo 2014. godine, na zidu jedne zgrade u malenoj ulici Borgo Pio, u blizini Vatikana, ali je odmah bilo izbrisano. Danas je ta slika postala službeni simbolički znak pothvata namijenjenoga financiranju Petrova novčića, odnosno Papinih karitativnih djelâ.

Gdje kupiti majicu s likom ‘Superpape’?

Tiskanjem te slike – objasnio je pročelnik Tajništva za komunikaciju msgr. Dario Edoardo Viganò – napravljena je službena majica koja se prodaje na web stranici www.superpope.it, a zarada od njezine prodaje dijelom je namijenjena Papinim karitativnim djelima. Na poleđini majice tiskano je nekoliko rečenica pape Franje, od kojih je prva posvećena milosrđu: „Milosrđe je prvo Božje obilježje. To je Božje ime“.

Predstavljanje majice

Majica je predstavljena javnosti u prigodi Romicsa, odnosno Festivala stripa u Rimu. Svima koji su iznenađeni tolikim uspjehom, msgr. Viganò je objasnio da je u svijetu u kojemu se galami, u kojemu je sve sivo, u kojemu su svi ljuti, nešto što potiče na osmijeh i donosi malo ljubaznosti doista je lijek za tu kulturu galame i zahtijevanja. A one koji u crtežu ‘Superpape’ vide desakralizaciju Papina lika, pročelnik Tajništva za komunikaciju podsjeća da se u konačnici papa Franjo od samoga početka predstavio kao pastir, kao vođa kojemu je potrebna molitva njegova naroda, kako bi ga Bog mogao blagosloviti. Odmah se odlučio biti blizak ljudima – istaknuo je msgr. Viganò.

Osim toga, ne treba zaboraviti da papa Franjo često ističe kako namrgođeno lice ne može biti kršćansko, jer Isus je spasio svijet. Ako slijedi trag milosti koju je primio na dar, ne može ne znati da problemi s kojima se suočava nemaju posljednju riječ, da nisu najvažnije iskustvo u životu. Mora znati da se iza oblaka uvijek nalazi sunce koje blista. Čovječanstvo obilježeno Božjom milošću uvijek je radosnije – istaknuo je na kraju msgr. Viganò.

Izvor:  Vatikanski radio; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh