Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Hvala ti što sam se mogao/mogla zaljubiti, što sam osjetio/la ljubav, na tome što si Oče mislio baš na nas

RAZMATRANJE I MOLITVA

Zahvalno srce je najsretnije, najispunjenije srce, srce koje slijedi Božji naum, srce koje je slično Božjem srcu, jer zahvalnost proizlazi iz ljubavi, a Bog je ljubav. Bog koji je stvorio mene, koji je stvorio moga supružnika silno je zahvalan nama na svakom trudu koji uložimo u svoj brak, odupirući se svijetu i đavlu „koji kao ričući lav obilazi da uništi i proždere nas i naš brak, našu obitelj“ (usp. 1 Pt 5, 8) Bože, molim te stvori mi zahvalno srce, srce koje će gledati na sve ono dobro koje si nam dao, na to što si nas spojio, baš mene i moga/moju supruga/u, baš si nas dvoje spojio zajedno da tvorimo obitelj na ovoj zemlji, da si pružamo podršku i ljubav, da budemo blagoslovljeni, sretni, baš si za nas posložio sve tako u životu da se susretnemo, zaljubimo, osjetimo tvoju blizinu kroz naše upoznavanje, dodire, riječi, misli, kroz sve ono što je temelj tvoje ljubavi koju imaš baš za mene i moga/moju supruga/u. Hvala ti što si nas spojio, hvala ti na svim divnim trenucima, hvala ti što sam se mogao/mogla zaljubiti, što sam osjetio/la ljubav, na tome što si Oče mislio baš na nas.

Isuse molim da mi po svome svetom Duhu stvoriš zahvalno srce

Proveo si nas i provodiš nas kroz mnoge kušnje, naše padove, često puta i naše sebičnosti, našu nezahvalnost, odbijanje tvoje milosti, braniš nas od napasti đavla koji se svim silama trudi da nas razdvoji, a mi prečesto popustimo, zaboravimo na svoj identitet djeteta Božjeg, zaboravimo na tvoju dobrotu i providnost kojom si nas spojio zajedno i onda padnemo. No, danas Isuse molim da mi po svome svetom Duhu stvoriš zahvalno srce i da uronim, ovoga trena, u tvoje milosrdno srce, donoseći ti sebe, supružnika, obitelj, donoseći ti svaki prekrasan trenutak, sve ono lijepo, ali i sve ono što me zbunjuje, situacije u kojima ne znam što misliti i kako reagirati, situacije u kojima mislim da ustvari više ne poznajem svoga/svoju supruga/u, situacije u kojima gubim vjeru, ufanje, ljubav.

Iscijeli moje emocije, daj da shvatim da moj život, brak, prvenstveno ovisi o mome odnosu s tobom

Isuse, podigni me, podigni moje srce, ispuni ga zahvalnošću, ljubavlju, postojanošću, dobrotom. Daj da svoga/svoju supruga/u mogu gledati tvojim očima i biti mu/joj blagoslov. Iscijeli moje emocije, daj da shvatim da moj život, brak, prvenstveno ovisi o mome odnosu s tobom, blizinom s tobom i da je tada sve ono što se čini nemogućim itekako ostvarivo. Predajem ti danas, ovog trena, u vjeri i pouzdanju ono što me najviše muči, tišti u braku, odričem se toga, prihvaćam tvoje oslobođenje i molim te stvori mi ustrajno i zahvalno srce Oče!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim danas, neovisno o trenutnoj situaciji i osjećajima, zahvaljivati Bogu što nas je spojio, zahvaljivati i ući u zahvaljivanje barem za jednu stvar kod supružnika za koju znam da radi dobro. Ako smatram da toga više nema, onda sam zavaran/a, jer moj supružnik je stvoren na sliku Božju i Bog mu je dao dio sebe, samim time i talente. Odvaži se i pohvali danas supruga/u za jednu stvar koju radi dobro, barem jednu stvar. Ne daj se prevariti da to ne zaslužuje, da će se možda smijati, da će misliti da to ne govorim iskreno, napravi to iz srca, predaj Bogu i zahvali, pohvali, gradi…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh