Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Hvala ti što me na Križu čekaš raširenih ruku, hvala ti što mi s Križa govoriš : “Ne boj se, ja sam s tobom u sve dane!“

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine, zbog svega što prolazim u obitelji, braku, možda i pod utjecajem roditelja, bližnjih, prošlosti, često dolazim k tebi bijedan/a, jadan/a, bez smisla, radosti i zadovoljstva. A možda i zaboravim doći, padnem po teretom, dok me ti upravo takvog/takvu trebaš i zoveš. Izlijevam pred Tobom sve svoje jade, poteškoće, muke, križeve koje mi se čine da teško mogu nositi. Hvala ti što me na križu čekaš raširenih ruku, hvala ti što mi s križa govoriš : “Ne boj se, ja sam s tobom u sve dane!“. Govoriš mi to kroz svoju Riječ za svaki dan u godini. Tako prečesto ti zaboravim zahvaliti Gospodine, na svemu! Oprosti mi! I, ovog trena bih mogao/la istaknuti, ako zastanem i dobro razmislim, da se osjećam u nekom dijelu svoga bića napušteno, osamljeno, ranjeno, slabo, mlako! Ali, ipak, Ti si iznad svakog mog takvog stanja i osjećaja. Sve je od Tebe, po Tebi i za Tebe.

Ti budi Kralj mog srca, Ti budi ljubav moga srca, Ti budi moj čvrsti temelj mog života i braka

Želim se izdići iznad svojih sažaljenja, želim odlučiti gledati u Tebe, u Tvoj križ, želim se Tebi radovati, vjerovati tebi da mi želiš dati radost i slobodu djeteta Božjega, koje jesam. Molim Te da mi oživiš srce. Želim da moje druženje bude s Tobom da te hvalim, upoznajem, veličam, dajem ti slavu… Ti budi Kralj mog srca, Ti budi ljubav moga srca, Ti budi moj čvrsti temelj mog života i braka, Ti budi moja pomoć, Ti budi moja snaga, Ti budi… Silno te molim da sve to budeš i u srcu moga supružnika i nadoknadiš mu svaku ranu koju sam ja njemu/njoj nanio, pa makar sam ja i više izranjen/a. Hvala ti Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Danas se želim potruditi i maknuti pogled s ovozemaljskog života, problema i onog kako se osjećam. Želim dati prostora Isusu da djeluje u mom srcu. Želim biti tu za Isusa i s Isusom, ali ne zbog sebe, već zbog Njega, da ga hvalim, veličam, slavim i s njim razgovaram. Odvaži se i neka ova molitva bude drugačija!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh