Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ? 😊

Hvala ti što me na križu čekaš raširenih ruku, hvala ti što mi s križa govoriš: „Ne boj se, ja sam s tobom u sve dane!“ Ti budi čvrst temelj mog života i braka!

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, zbog svega što prolazim u obitelji, braku (možda i pod utjecajem roditelja, bližnjih, prošlosti), često dolazim k tebi bijedan, jadan, bez radosti i zadovoljstva, s osjećajem da ništa nema smisla. A možda i zaboravim doći, padnem po teretom. A ti me trebaš i zoveš upravo takvog. Izlijevam pred tobom sve svoje jade, poteškoće, muke, križeve za koje mi se čini da ih mogu teško nositi. Hvala ti što me na križu čekaš raširenih ruku, hvala ti što mi s križa govoriš: „Ne boj se, ja sam s tobom u sve dane!“ Govoriš mi to u svojoj Riječi – svaki dan u godini. Tako ti često zaboravim zahvaliti, Gospodine, na svemu! Oprosti mi! I ovog trena, ako zastanem i dobro razmislim, mogao bih reći da se u nekom dijelu svoga bića osjećam napušteno, osamljeno, ranjeno, slabo, mlako! Ali, ti si iznad svakog mog takvog stanja i osjećaja. Sve je od tebe, po tebi i za tebe.

Ti budi Kralj mog srca, ti budi ljubav moga srca, ti budi čvrst temelj mog života i braka

Želim se izdići iznad samosažalijevanja, želim odlučiti gledati u tebe, u tvoj križ, želim se tebi radovati. Želim vjerovati tebi, da mi želiš dati radost i slobodu, koji mi pripadaju kao djetetu Božjem. Molim te, oživi mi srce. Želim se družiti s tobom, želim te hvaliti, upoznavati, veličati, davati ti slavu… Ti budi Kralj mog srca, ti budi ljubav moga srca, ti budi čvrst temelj mog života i braka, ti budi moja pomoć, ti budi moja snaga, ti budi… Silno te molim da sve to budeš i u srcu moga supružnika i da mu nadoknadiš svaku ranu koju sam mu nanio, pa makar ja bio više izranjen. Hvala ti, Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Danas se želim potruditi i maknuti pogled s ovozemaljskog života, s problema i sa svojih osjećaja. Želim dati prostora Isusu da djeluje u mom srcu. Želim biti tu za Isusa i s Isusom, ali ne zbog sebe, već zbog njega, da ga hvalim, veličam, slavim i s njim razgovaram. Odvaži se i neka ova molitva bude drugačija!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh