Vijesti

HUMANOST NA DJELU // Hrvatica iz New Yorka pokrenula kampanju za pomoć vatrogascima u Splitu – u jednom danu prikupljeno oko 50 tisuća kuna!

Dizdar u opisu kampanje, koju vodi na stranici Gofundme, navodi da su Split i okolicu ovih dana pogodili strašni požari i da je vatrogascima potrebna pomoć…

Petra Dizdar, Hrvatica iz New Yorka, pokrenula je prikupljanje novčanih sredstava za hrvatske vatrogasce. U samo jednom danu prikupljeno je 7800 dolara (oko 50.000 kuna).

Dizdar u opisu kampanje, koju vodi na stranici Gofundme, navodi da su Split i okolicu ovih dana pogodili strašni požari. Unatoč naporima, vatrogasci imaju minimalne resurse i treba im pomoć, piše Dizdar.

Inicijativa je izazvala oduševljenje

Dizdar navodi da je i njena tvrtka obećala donirati 5000 dolara. U proteklih 24 sata kontaktirani su DVD-i u najvećoj potrebi (Žrnovnica, Omiš, Lišane, Ostrovičke) koji su, kaže, oduševljeni inicijativom. Trenutno se radi lista potrebne opreme, koja seže od osnovne (ruksaci, rukavice, odijela) do vodenih pumpi, generatora i veće opreme. Kontaktiralo se i dobavljače opreme, kako bi se osigurao popust na količinu.

„Ne mogu vam dovoljno zahvaliti za uključivanje, doniranje, vjerovanje, dijeljenje i brigu. Vi ste predivna ljudska bića i zahvalna sam što postojite“, rekla  je na kraju Dizdar.

Izvor:  Medjugorje-info.com

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh