Aktualnosti

UZ BOŽJU PROVIDNOST

Humanitarna Zaklada sveti Dominik Savio proslavila svoj prvi rođendan Na blagdan svetog Dominika Savija, 6. svibnja, Zaklada koja nosi ime po tom malom svecu velikog duha, utemeljena na isti dan prošle godine, proslavila je svoj prvi rođendan

Humanitarna Zaklada sveti Dominik Savio proslavila svoj prvi rođendan

Božjom providnošću, dobrotom i ljubavlju vlč. Ivice Berdika u župi sv. Stjepana prvomučenika, Botinec, zakladnici su slavljenjem Svete Mise obilježili prvu obljetnicu djelovanja Zaklade.


Utemeljitelji i podupiratelji Zaklade za ovaj su se događaj – kao za svaki važniji događaj vezan uz život svetog Dominika – pripremali molitvom devetnice i svakodnevnom krunicom Svecu.

U Svetoj Misi prikazani su stipendisti koje Zaklada pomaže i duhovno prati, dvije majke koje ne mogu začeti dijete, svi mladi te svi ovogodišnji prvopričesnici, ministranti, koje sveti Dominik Savio posebno zagovara.

Svečano slavlje Svete Mise u župi Botinec uveličao je stalno iznimno velik broj ministranata za oltarom te snažan slavljenički tim zajednice Nanovo rođeni.

Nakon Svete Mise prisutni su vjernici poslušali izlaganje o kratkom, ali bogatom životu sv. Dominika Savija. Tom prilikom predstavljena je Zaklada koja na tragu Dominikova života nastavlja pomagati mlade u školovanju, kroz materijalnu pomoć i duhovnu pratnju.

Slavlje je završeno čašćenjem relikvije svetog Dominika Savija te posebnim Dominikovim blagoslovom za prisutne ministrante, djecu, podupiratelje Zaklade i ostale vjernike.

Zajedničko druženje prisutni su nastavili u prostorijama Župe uz zakusku, slavljeničku tortu i živ i srdačan razgovor.

Na izvoru žive vode, koja pršti iz vrlo male i skromne župe Botinec pod vodstvom vlč. Berdika, uz zajednicu vrelih srca mladih Nanovo rođeni, uz brojne simpatizere, prijatelje, podupiratelje na najljepši je način proslavljen spomendan svetog Dominika Savija a time i prvi rođendan Zaklade koja se diči imenom ovoga velikana Duhom.

 

Više informacija o Zakladi sveti Dominik Savio te o načinima kako se uključiti u njihov humanitarni rad možete pronaći na njihovoj stranici: www.zakladasvdsavio.com.

Razgovor s upraviteljicom Brankom Škugor Vlahović na samim počecima Zaklade možete pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh