Vijesti

FOTOGRAFIJA

Hrvatski fotograf osvojio prvu nagradu na prestižnom svjetskom natjecanju fotografa Na ovogodišnjem natjecanju za najbolju fotografiju koju dodjeljuje Svjetska organizacija za fotografiju među pobjednicima je i naš Petar Sabol iz Goričana

Hrvatski fotograf osvojio prvu nagradu na prestižnom svjetskom natjecanju fotografa

Na ovogodišnjem natjecanju za najbolju fotografiju pod nazivom Sony World Photography Awards, koju je ustanovila Svjetska organizacija za fotografiju (World Photography Organisation), među pobjednicima je i naš 37-godišnji Petar Sabol iz Goričana, rodom Čakovčanin.

Sony World Photography Awards, najveće natjecanje u svijetu na području fotografije, ove je godine održalo 11. natjecanje po redu.

Nagrade se dijele u nekoliko kategorija: kategorija profesionalnih radova, otvorena kategorija, kategorija mladi fotografi te kategorija nacionalnih fotografija. Uu potonjoj kategoriji – kategoriji nacionalnih fotografija – nagradu je osvojio naš Petar Sabol za fotografiju Parenje pčelarica.

Pobjednička fotografija Parenje pčelarica

Fotografija je nastala na području Virovitičko-podravske županije kad su ptice vrlo aktivne tijekom dana.

To je treća uzastopna Sabolova pobjeda na ovome natjecanju u istoj kategoriji i Sabol je, kako kaže, oduševljen što se je plasirao u vrh, među 129 338 prijavljenih fotografija.

Pobjednici natjecanja nagrade će primiti 19. ožujka a prvoplasirane i fotografije iz užeg izbora bit će predstavljene na izložbi od 20. travnja do 6. svibnja 2018. godine, u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu.

Osim prestižnog priznanja tvrtka Sony je Sabola nagradila najnovijom digitalnom opremom za snimanje.

Sabolove umjetničke fotografije možete pogledati na njegovoj stranici.

Izvor: Book.hr; Instagram, www.worldphoto.org

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh