Vijesti

FOTOGRAFIJA

Hrvatski fotograf osvojio prvu nagradu na prestižnom svjetskom natjecanju fotografa Na ovogodišnjem natjecanju za najbolju fotografiju koju dodjeljuje Svjetska organizacija za fotografiju među pobjednicima je i naš Petar Sabol iz Goričana

Na ovogodišnjem natjecanju za najbolju fotografiju pod nazivom Sony World Photography Awards, koju je ustanovila Svjetska organizacija za fotografiju (World Photography Organisation), među pobjednicima je i naš 37-godišnji Petar Sabol iz Goričana, rodom Čakovčanin.


Sony World Photography Awards, najveće natjecanje u svijetu na području fotografije, ove je godine održalo 11. natjecanje po redu.

Nagrade se dijele u nekoliko kategorija: kategorija profesionalnih radova, otvorena kategorija, kategorija mladi fotografi te kategorija nacionalnih fotografija. Uu potonjoj kategoriji – kategoriji nacionalnih fotografija – nagradu je osvojio naš Petar Sabol za fotografiju Parenje pčelarica.

Petar Sabol: Pobjednička fotografija Parenje pčelarica

Foto: Petar Sabol

 

Fotografija je nastala na području Virovitičko-podravske županije kad su ptice vrlo aktivne tijekom dana.

To je treća uzastopna Sabolova pobjeda na ovome natjecanju u istoj kategoriji i Sabol je, kako kaže, oduševljen što se je plasirao u vrh, među 129 338 prijavljenih fotografija.

Pobjednici natjecanja nagrade će primiti 19. ožujka a prvoplasirane i fotografije iz užeg izbora bit će predstavljene na izložbi od 20. travnja do 6. svibnja 2018. godine, u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu.

Osim prestižnog priznanja tvrtka Sony je Sabola nagradila najnovijom digitalnom opremom za snimanje.

Sabolove umjetničke fotografije možete pogledati na njegovoj stranici.

Izvor: Book.hr; Instagram, www.worldphoto.org

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh