Duhovnost

UTJEŠI GA

Hoćeš li i ti danas pomoći Isusu? Isuse, otvori moje oči za nove načine da ti ugodim i pomognem vršiti tvoje poslanje milosrđa za cijeli svijet

Foto: Pixabay

 

„Za vrijeme klanjanja Isus mi je rekao: ‘Kćeri moja, tvoja živa ljubav i suosjećanje koje gajiš prema meni bili su mi utjeha u Maslinskom vrtu.’“ (Dn 1664)

Razmatranje

Poniznoj osobi poput svete Faustine sigurno je bila velika čast čuti da je Isus pronalazio utjehu u njenim pobožnim djelima. Pa ipak, to je istina. Isus nam je dao milost, kao i Šimunu Cirencu koji mu je pomogao nositi križ, da donosimo utjehu njegovu Srcu svojim djelima suosjećanja koja proizlaze iz ljubavi prema njemu i drugima. Hoćeš li i ti danas pomoći?

Molitva

Isuse, otvori moje oči za nove načine da ti ugodim i pomognem vršiti tvoje poslanje milosrđa za cijeli svijet. Čak i najmanja uloga bila bi mi najveća čast. Molim te za sve što ti želiš za mene.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh