Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, prečesto nisam svjestan/svjesna djelovanja neprijateljâ na moj život i brak

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, prečesto nisam svjestan/svjesna djelovanja neprijateljâ na moj život – tijela, svijeta i đavla – na koje me neprestano upozoravaš kroz svoju Riječ. Upravo zbog toga često okrivljujem svog supružnika – zato što manje vjerujem tvojoj Riječi, ili zaboravim, ili možda uopće ne znam što Tvoja Riječ zapovijeda, upozorava, a osobito zato što nisam svjestan/svjesna snage tvoje Riječi. Pritom ne vidim da sam zapravo ja taj/ta koji/koja je zaveden/a i da sam u dosta situacija ja kriv/a za nesuglasice u braku.

Otvori mi oči, Isuse. Molim te, daj mi ljubav prema svojoj svetoj Riječi, po svojoj me Riječi nauči uzeti štit koji si pripremio za mene i moj brak. Nevjerojatno je, Isuse, koliko imam snage za prepirke, nesuglasice, svađe, dokazivanja da sam ja u pravu, dok u isto vrijeme nemam snage boriti se protiv toga.

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti“

Očito nemam mudrosti usmjeriti snagu na rješenje i tvoju Riječ, a upravo to donosi pobjedu, dok ono prvo unosi razdor.

Izlij Duha Mudrosti na mene da to shvatim. Daj da svaki dan, a posebno u teškim situacijama, kada bih htio/htjela okriviti svog supružnika, zastanem i sjetim se tvojih riječi: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim“ (Mt 11,28-30). Hvala ti, Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim danas razmisliti koliko vjerujem „svijetu“, koliko reagiram po osjećajima, a koliko po vjeri? Koliko okrivljujem, a koliko često zastanem u konfliktnim situacijama. I kakve plodove donosi jedno, a kakve drugo.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh