Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, nauči me i potakni da često izrazim ljubav i poštovanje svome supružniku upravo na način kako mu/joj je to potrebno

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, nauči me i potakni da često izrazim ljubav i poštovanje svome supružniku upravo na način kako mu/joj je to potrebno. Daj da to prepoznam, daj da se oko toga trudim. Daj da mu/joj ne iskazujem ljubav i poštovanje onako kako meni treba, već da naučim, shvatim, ili ga/ju pitam što je njemu/njoj bitno, što njega/nju usrećuje. Molim te, pomozi mi da se oko toga trudim, neovisno o tome dobivam li ja što je meni potrebno. Gospodine, znam da to neće biti lako, zato te molim za dar ustrajnosti, jer uvjeren/a sam da će to naš brak osnažiti, iscijeliti i u njega unijeti blagoslov, podići komunikaciju i razumijevanje na novu razinu, da će to dovesti naš brak tamo gdje bi trebao biti. Želim biti taj/ta preko kojeg ćeš to učiniti. Znam da je upravo to, Oče, i tvoja volja za moj brak. Ne želim čekati da to učiniš preko mog supružnika, nego želim da to učiniš preko mene. Uzdam se u tebe i ovog se trena za to odlučujem. Vodi me! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim saznati, pitati, istražiti (ako do sada nisam) što mog supružnika usrećuje. Često mislim da njega usrećuje isto što i mene, pa mu pristupam s time, a on ne reagira kako sam zamislio/zamislila. To je zato što njemu u mnogim stvarima nije potrebno isto što i meni. Dat ću si truda!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh