Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, molim te, učini mene i mog supružnika, našu obitelj darežljivima

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine, molim te, učini mene i mog supružnika, našu obitelj darežljivima, ne samo međusobno i za potrebe naših bližnjih, već i onih ljudi kojima je potrebna naša pomoć. Ne želim Isuse da gledamo samo na sebe i „zgrćemo blago“ (Lk 12,21) već da se bogatimo u tebi i budemo darežljivi prema potrebitima, baš kao što si i ti bio i dan danas jesi prema nama. Isuse, daj da se ravnamo po tvojim riječima i tvome obećanju, da ako najprije budemo tražili Kraljevstvo tvoje i tvoju pravednost, da će nam se sve ostalo dodati (Mt 6,33).

Kajem se Isuse na našoj škrtosti i nezahvalnosti. Stvori nam darežljivo i zahvalno srce

Isto tako tvoje obećanje vezano za milostinju prema potrebitima je tako silno i donosi nam silni blagoslov na zemlji i veliku nagradu na Nebu: „A Bog vas može obilato obdariti svakovrsnim darom da u svemu svagda imate svega dovoljno za se i izobilno za svako dobro djelo – kao što je pisano: Rasipno dijeli, daje sirotinji, pravednost njegova ostaje dovijeka. A onaj koji pribavlja sjeme sijaču i kruh za jelo, pribavit će i umnožiti sjeme vaše i povećati plodove pravednosti vaše. (2 Kor 9, 8-10). Kajem se Isuse na našoj škrtosti i nezahvalnosti. Stvori nam darežljivo i zahvalno srce. Hvala ti Oče!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Milostinja je veća žrtva nego post. Često mislimo da sami nemamo, da će nam nedostajati, no to je upravo varka da ne dajemo. Bog je vjeran svojim obećanjima, iskušajmo ga!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh