Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, iskreno ti kažem, da želim, ali ne mogu, ne mogu moj Isuse, ponekad jednostavno ne mogu, ali želim…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Želim se promijeniti, biti bolji supružnik, ali baš mi je teško, ponekad mislim da ne mogu. Silno mi je teško ponekad oprostiti, ne gledati na greške, povrede, krive postupke supruga/e, ali pitam se, što uistinu želim vidjeti, gledati, na što se odlučujem? Bog mi ne zamjera ako ne mogu odmah, zna da je mojoj nutrini i srcu silno teško, no pita me želim li oprostiti, želim li se odlučiti, jer je biti bolji supružnik, čovjek, oprostiti povrede, voljeti i poštovati moja oduka, neovisno što me često vode emocije koje mi gotovo uvijek kažu da ne mogu. Moja „misija“ koju imaš za mene na putu za Nebo je da budem u Tvome predanju, da se odlučim, da želim da ti preko mene dotičeš i blagoslivljaš moga supružnika, ali iskreno se želim još jednom pitati kako ja razmišljam, ne stavljajući sad pred sebe tko je kriv za određene stvari, ne gledajući na to ovog trena koliko sam povrijeđen, jer Bog to sve vidi, on zna, ali ako mu to ne predajem, ako to zadržavam za sebe, ako to stavljam kao opravdanje, zatvaram mu vrata i ne može do mene, do moga srca.

Ključ promjene leži u meni, mojoj odluci i predanju i nije pitanje tko se oko mene mijenja

Želim li se predati, želim li se istinski promijeniti Njegovom snagom? Svojom snagom to ne mogu, nemam šanse, ali Bog to i zna, no odlučujem li se sada, ovog trena, ne sutra ili ako se poklopi ovo ili ono, ako se moj/a suprug/a promijeni, ako bude zadovoljeni svi uvjeti koje ja mislim da bi trebali biti, što se neće dogoditi nikada. Ključ promjene leži u meni, mojoj odluci i predanju i nije pitanje tko se oko mene mijenja, već kako se ja mijenjam i samim time moj pogled na situaciju, okolnosti. Želim li biti zahvalan/a što mi je Bog dao nekoga s kime mogu provesti život, tko je dio mene po sakramentu braka, tko mi je toliko puta raznježio srce, bio potpora i želim li gledati taj dio srca koje je u toj osobi jer je udahnut od Stvoritelja, koji me treba i kojeg ja trebam ili želim gledati u negativno?

Želim novi život, u tebi, zbog tebe i po tebi!

Isuse, predajem ti se, iz dubine duše ti predajem svoje emocije, prepreke koje sam stvorio/la, možda da se zaštitim, sve slabosti, svu nemogućnost da budem bolji supružnik, svako opravdanje da ne mogu, možda i ne želim promjenu, svaku povrijeđenost, dubinu srca kojeg možeš samo ti dotaknuti, uzeti sve razočaranje, slabost, tugu i sljepoću. Gospodine, iskreno ti kažem, da želim, ali ne mogu, ne mogu moj Isuse, jednostavno ne mogu, ali želim, želim ovog trena predati svoj život, sebe kao supružnika tebi i želim novi život, u tebi, zbog tebe i po tebi! Dođi, uđi, obnovi, oživi! O slavljen budi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Odluka je ono što pokreće Nebo, što otvara moje srce promjenama, što pokreće moju nutrinu, odluka je vjera! Kada smo povrijeđeni, teško je odmah odlučiti, iako je zasigurno moguće, zato je bitno zastati, dati si malo vremena, ne reagirati na prvu i napose, dugoročno gledano, ne dopustiti negativnim emocijama da nadvladaju one pozitivne i izokrene istinu. Da, zasigurno supružnik pogriješi, ali želim činiti njemu/njoj upravo ono što želim da on/a čini meni. Odluka je na meni, pomoć je uz mene, čeka samo moj „DA“. Ponekad iznova i iznova, nema veze, pad nije problem, problem je ako ne ustanem. A znam i sam kako me ustrajnost u negativnom, optuživanju, negativnim mislima silno opterećuje. Uostalom, zašto ne bih ja bio onaj koji/a će biti zreliji/a i dati primjer svome supružniku, te maknuti teret sa sebe i njega/nje, jer u takvim situacijama teret je na oboje, iako se meni često čini da supružniku nije stalo.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh