Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, donosim ti danas svoju opterećenost time što će drugi misliti ili reći o meni, o mom braku

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, donosim ti danas svoju opterećenost time što će drugi misliti ili reći o meni, o mom braku. Donosim ti svaki osjećaj da moram ugađati drugima, dok moje želje često ostaju neispunjene. Donosim ti svaki krivi, pretjerani ljudski obzir koji je u meni i koji me sputava, opterećuje. Često zbog svega toga možda napadam supružnika i od njega očekujem da bude neka „idila“ koju drugi nameću prema svojim pravilima i željama, dok ustvari ne živim svoj život u punini, onako kako ti to želiš, Isuse, u slobodi. Isuse, ne želim ni pred tobom ni pred sobom skrivati da me to opterećuje, da često imam problema s time što drugi misle i da zbog toga opterećujem i svog supružnika.

Oslobodi me, Isuse, svakog tereta i frustriranosti koja je u meni, pomozi mi da prihvatim da zaslužujem biti svoj/a, biti slobodan/slobodna

Ne želim više tako, Isuse, želim svakoga poštovati, cijeniti, ali moj život je moj život, naš brak je naš brak i naša svetinja, naša crkva i u nju imamo pristup samo moj supružnik i ja. Oslobodi me, Isuse, svakog tereta i frustriranosti koja je u meni, pomozi mi da prihvatim da zaslužujem biti svoj/a, biti slobodan/slobodna. Otvori mi oči i srce, daj da svome braku budem blagoslov. Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Prečesto, zbog obzira ili zbog želje da se nekome ne zamjerimo, gazimo sami sebe i ne živimo svoj život po svojim (ispravnim) željama i htijenju. To nije poniznost, to je nametanje tereta samom sebi. Treba biti uvijek prisutan za druge, ali i mi imamo pravo živjeti, jer tako ćemo najprije biti ispravna pomoć i drugima. U suprotnom padamo pod teretom i frustriranošću.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh