Duhovnost

RAZGOVARATI S BOGOM

Gospodin te pita: zašto se bojiš i nemaš pouzdanja? Nanovo oživi svoje pouzdanje, nadasve, ne zaboravivši dar kojim te je Bog obdario po Isusu Kristu: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne' (Iv 3,16).

Gospodin te pita: zašto se bojiš i nemaš pouzdanja?

Foto: Shutterstock

 

„Gle, u dlanove sam te svoje urezao“

Da utvrdiš sve više svoje pouzdanje u Boga, sjeti se često njegova odnosa prema tebi puna ljubavi i smilovanja koje ti je iskazao pomažući ti da izađeš iz svojega neuredna života i svojih zemaljskih priljubljenosti kako bi te priveo svojoj svetoj ljubavi. Neka ti to bude poticaj da se Bogu obratiš s velikim pouzdanjem, bez straha, jer si sada čvrsto odlučio ljubiti ga i u svemu mu omiliti. Milosrđe koje ti je očitovao, siguran je dokaz ljubavi prema tebi. Bogu se ne mili nepouzdanje kod onih koji ga ljube svim srcem i koje on ljubi. Dakle, ako se želiš svidjeti njegovu Srcu prepunu ljubavi, onda odsad imaj veliko pouzdanje i nježnost prema njemu.

Zar da se bojimo – uzvikuje apostol – da će nam Bog nešto uskratiti, kada se već udostojao darovati nam svojega Sina?

Gle, u dlanove sam te svoje urezao, zidovi tvoji svagda su mi pred očima (Iz 49,16). Ljubljena dušo, kaže Gospodin, zašto se bojiš i nemaš pouzdanja? Urezao sam te u svoje dlanove kako nikada ne bih zaboravio iskazivati ti dobročinstva. Zar se bojiš svojih neprijatelja? Znaj, danonoćno se zalažem obraniti te i nikada na to ne zaboravljam. Zato je David klicao od radosti govoreći Bogu: Poput štita nas okružuješ dobrohotnošću (Ps 5,13 Vg); Gospodine, tko će nam ikada nauditi, ako nas ti braniš i posvuda okružuješ svojom dobrotom i ljubavlju?

Nanovo oživi svoje pouzdanje, nadasve, ne zaboravivši dar kojim te je Bog obdario po Isusu Kristu: Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne (Iv 3,16). Zar da se bojimo – uzvikuje apostol – da će nam Bog nešto uskratiti, kada se već udostojao darovati nam svojega Sina? On ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati? (usp. Rim 8,32)

Iz knjige „Razgovarati s Bogom. Veliko sredstvo molitve“ autora sv. Alfonza Liguorija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh