Preporučamo

POSLUŠNOST BOGU RODILA SVOJIM PLODOM!

„Gospodin mi je rekao: ‘Pitaj ih daju li redovito desetinu za Crkvu’” Bog je nagradio oca koji je bio vjeran u davanju desetine tako što su njegova teško oboljela djeca ozdravila! <3

„Gospodin mi je rekao: 'Pitaj ih daju li redovito desetinu za Crkvu'”

Poznati redak u Malahijinoj knjizi kaže: „Donesite čitavu desetinu u riznicu da u mojoj kući bude hrane. Tada me iskušajte – govori Jahve nad Vojskama – neću li vam otvoriti ustave nebeske i neću li izliti na vas punom mjerom blagoslov“. (Mal 3,10)


Ovaj se dio Pisma spominje često. Ali pogledaj redak koji slijedi nakon toga, jer on govori što će se dogoditi kad slijediš upute iz prethodnoga, desetog retka: „..neću li zbog vas zaprijetiti skakavcu da vam više ne kvari usjeva, i da vam ne bude nerodna loza u polju, govori Jahve nad Vojskama“ (redak 11).

U tom retku, blagoslov je obećan mnogima! Dopusti mi da ti pojasnim što time mislim. Prije nekoliko godina došao mi je na kraju bogoslužja pastor i rekao: „Ovdje je obitelj misionara sa svoje dvoje djece. Ona boluju od bolesti koja im uništava mišiće; smrtonosna je. Htjeli bi da molite za njih.“

„Pitaj ih daju li redovito desetinu za Crkvu”

Mišićna distrofija je neizlječiva bolest koja uništava mišiće i najčešće završava kobno. Mi vjerujemo da su neizlječive, smrtonosne bolesti često prouzrokovane duhom. Kad susretnemo ljude s neizlječivim bolestima, znamo da vjerojatno mora biti izgnan duh bolesti.

U ovom bih slučaju počela time što bih van izbacila duha te mišićne bolesti, ali prije nego sam počela moliti, Gospodin mi je rekao nešto drugo: „Pitaj ih daju li redovito desetinu za Crkvu!“ Oh! To je pitanje teško izreći u crkvi u kojoj se nalazi 1200 ljudi i koji će čuti svaku riječ. Treba zaista imati hrabrosti postaviti to pitanje obitelji misionara. Ali Gospodin mi je rekao: „Pitaj ih daju li redovito desetinu za Crkvu“.

Sa strahom pred Gospodinom, rekla sam: „Brate, prije nego što položim ruke na tebe, mogu li te nešto upitati?“

„Da“, odgovorio mi je.

„Dajete li redovito desetinu za Crkvu?“

„To činim od prvog dana kad sam postao kršćaninom“, odgovorio mi je.

„Aleluja“, rekla sam. „Onda se mogu osloniti na treći redak 11. poglavlja Malahijine knjige, kao na obećanje od Gospodina, redak koji mnogi zaboravljaju – zaprijetit ću onome što proždire, i on više neće uništavati plod vašeg zemljišta; niti će vam biti nerodna loza u polju, kaže Gospodin.

Njegova su djeca bila izliječena zato što je bio vjeran u davanju Bogu

Rekla sam: „Bog neće dopustiti da vam propada rod vaše loze, on neće dopustiti da vam djeca umru prije vremena. Zato što ste bili vjerni i to pokazali i u davanju redovitog priloga Crkvi, polažem ruke na vašu djecu i izgovaram riječi ozdravljenja u Isusovo ime.“ Onda sam izbacila duha te bolesti, mišićne distrofije. Nisam vidjela nikakav fizički dokaz ozdravljenja, ali sljedećeg jutra, ozdravljenje je započelo tako da je najprije jedna njihova djevojčica, prvi put potpuno sama, bez ičije pomoći, ustala iz kreveta i počela „poskakivati kao tele koje ide na pašu“ (Mal 3,20). Aleluja!

Zašto su djeca ovog misionara bila iscijeljena? Zato što je on bio vjeran u davanju Bogu a Bog nagrađuje one koji ga predano i marljivo traže! Kakva li je radost bila u njihovim srcima kada su vidjeli da je poslušnost rodila svojim rodom! (…)

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Ozdravljati bolesne” autorâ Charlesa i Frances Hunter. Do nedjelje, 18. veljače, knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 56 kuna (redovna cijena iznosi 80 kuna). Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

Autorica: Frances Hunter (1916. – 2009.)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh