Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO DVIJU DJEVOJAKA

Gospodin me je na svetoj misi oslobodio ružne navike psovanja – otada je psovka potpuno nestala iz moga života Psovka nije nikakva utjeha niti rješenje problema. Ona je sama po sebi problem. Dvije djevojke posvjedočile su nam je kako ih je Gospodin oslobodio te ružne navike

Gospodin me je na svetoj misi oslobodio ružne navike psovanja, otada je psovka potpuno nestala iz moga života

Foto: Shutterstock


 

Psovka je u hrvatskom jeziku definirana kao „nepristojna riječ koja se nekome upućuje u gnjevu, kojom se što izvrgava ruglu ili se upotrebljava kao poštapalica u neuglađenom govoru“. Psovka nije nikakva utjeha niti rješenje problema. Ona je sama po sebi problem. Dvije djevojke posvjedočile su nam je kako ih je Gospodin oslobodio te ružne navike.

 

Iako nikad nisam imala naviku psovanja, kao srednjoškolka počela sam psovati u društvu svojih prijatelja i školskih kolega. Nakon srednje škole, prošla sam kroz jedno teško životno razdoblje tijekom kojeg sam se približila Bogu. Tada sam prestala psovati, što mi zapravo nije bilo teško, budući da nisam tu naviku imala dugo. No, umjesto u govoru psovka se je počela pojavljivati u mojim mislima; prvo samo kao reakcija na riječi oko mene (dovršavala sam tuđe psovke u mislima), a kasnije se je to pretvorilo u prisilne bogopsovke i svetogrdne misli koje su me mučile noću. Pokušavala sam se nekako sama nositi s tim, ali nisam uspijevala i polako sam počela gubiti strpljenje. U tom sam razdoblju počela sve češće tijekom tjedna ići na misu. Tako sam jednog dana s tom borbom u srcu otišla na misu. Nakon mise, bila sam sigurna da me je Gospodin oslobodio tih misli i toga zla, jer sam to zaista u srcu željela.

N.N. (Podaci poznati uredništvu)

 

Psovka je postala sastavnim dijelom moga govora još u osnovnoj školi, kad sam se doselila u novi dio grada i pronašla nove prijatelje. Tijekom srednje škole, psovke su postajale sve teže, premda su to jako rijetko bile bogopsovke. Nakon što sam se obratila, htjela sam se ‘riješiti’ te navike, ali nisam mogla. Mjesecima sam svojim snagama pokušavala zaustaviti svoj jezik, i to se je pretvorilo u pravo mučenje. Shvatila sam koliko sam bespomoćna i zarobljena u tome. Psovka mi se je počela prisilno javljati u mislima i nisam se mogla spriječiti da ju ne izgovorim. Čak sam i pod misom znala opsovati… U tom sam razdoblju počela svaki dan ići na svetu misu. Osim toga, pročitala sam da postoji strelovita molitva: „Isuse, oslobodi me psovke.“ Tu sam molitvu ponavljala i ponavljala, dok nakon jedne mise nisam osjetila da sam slobodna. Nakon toga, psovka je potpuno nestala iz mog života.

N.N. (Podaci poznati uredništvu)

 

Ali sada i vi odložite sve! Gnjev, srdžba, opakost, hula, prostota van iz vaših usta!“ (Kol 3,8)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh