Osobni razvoj

GOSPOD JE PRISUTAN

„Gospodin je to učinio umjesto tebe“ Slavit ću ljubav Jahvinu, slavna djela njegova – za sve što nam Jahve učini, za veliku dobrotu domu Izraelovu što nam je iskaza u svojoj samilosti, u obilju svoje ljubavi (Izaija 63, 7)

Foto: Pixabay

 

Jedan od poziva koji sam dobio u vrijeme kada sam napustio posao bio je da održim cjeloviti „Seminar života u Duhu“ jednoj molitvenoj zajednici u mom gradu. Ljudi u toj zajednici već su primili „krštenje u Duhu“, no htjeli su obnoviti svoje duhovno iskustvo.

S njima sam podijelio svoje nedavno iskustvo napuštanja posla, rastućeg pouzdanja u Gospodina i radosti koja mi je neprestano ispunjavala srce

Tijekom jednog od tjednih susreta, govorio sam im o „gorućoj želji“ da sve predamo Gospodinu pa sam s njima podijelio svoje nedavno iskustvo napuštanja posla, rastućeg pouzdanja u Gospodina i radosti koja mi je neprestano ispunjavala srce.

Prepoznao sam čovjeka na vratima; bio je to jedan od sudionika „Seminara života u Duhu“. Nisam ga osobno poznavao, nisam znao čak ni njegovo ime

Nedugo nakon tog susreta, jednog sam jutra, kao i obično, molio i učio kod kuće. U jednom trenutku netko je pozvonio na vrata i otišao sam otvoriti. Prepoznao sam čovjeka na vratima; bio je to jedan od sudionika „Seminara života u Duhu“. Nisam ga osobno poznavao, nisam znao čak ni njegovo ime. Pokraj njega bilo je posloženo šest kutija svježeg voća i povrća.

„Žao mi je, ali ne trebam ništa. Nisam ništa naručio od tebe!“

Mislio sam da mi želi prodati svoje proizvode pa sam odmah nakon pozdrava reagirao: „Žao mi je, ali ne trebam ništa. Nisam ništa naručio od tebe!“ Na moje iznenađenje odgovorio je: „Oh, znam da nisi ništa naručio… Gospodin je to učinio umjesto tebe.“ Zatim je jednostavno otišao, ostavivši me na vratima zajedno s hrpom kutija punih voća i povrća.

Zaista sam osjetio da me je Gospodin pohodio

Srce mi je preplavila snažna svijest o Gospodinovoj prisutnosti i počeo sam plakati od radosti i straha. Zaista sam osjetio da me je Gospodin pohodio. Bog je počeo ozbiljno raditi sa mnom i, nakon što sam neko vrijeme lutao po blagovaonici, sjeo sam i počeo plakati i moliti naglas. Čak se nisam ni sjetio zatvoriti vrata! Jednostavno sam bio zapanjen onim što se događalo!

Ulomak iz nove knjige Biblioteke Figulus „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh