Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

Gospodin Bog gleda na nakanu s kojom započinjemo i prema njoj će nas nagrađivati „Zadovoljan sam onim što činiš.“ (Dn 1499)

Gospodin Bog gleda na nakanu s kojom započinjemo i prema njoj će nas nagrađivati

Foto: Shutterstock

 

Razmatranje

Utješno je znati da je Isusu važnija naša dobra nakana nego da sve što činimo uvijek ispadne najbolje. Sveta Faustina nam to jasno daje do znanja. Ona piše: „Ako se ne zna što je bolje, potrebno je razmisliti i odvagnuti, i zatražiti savjet, jer nije dopušteno djelovati nesigurne savjesti. Kada je prisutna nesigurnost, potrebno je reći: Što god činim, bit će dobro, imam nakanu činiti dobro; Gospodin Bog prihvaća ono što sami smatramo dobrim – to i Gospodin Bog prihvaća i priznaje kao dobro. Ne treba se zabrinjavati ako se s vremenom ove stvari pokažu lošima. Gospodin Bog gleda na nakanu s kojom započinjemo i prema njoj će nas nagrađivati. To je pravilo kojega bismo se trebali držati“ (Dn 800).

 

Molitva

Hvala ti, Gospodine, što gledaš i zašto nešto činim.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige “Isus govori Faustini i tebi” Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh