Poučne priče

ZGODA IZ ŽIVOTA

Gospođa Ana Ova je djevojka susrela Isusa... Ali ne među svojim bogatim prijateljima, niti u mnogim stvarima koje posjeduje, nego u skromnoj ženi, sakupljačici boca. Kad se tome nije ni nadala, usput, u prolazu...

Gospođa Ana

Foto: Shutterstock

 

Kad sam se jučer ujutro uputila u poštu, nedaleko svoje zgrade ugledala sam gospođu koja je tražila boce u kontejneru. Zaustavila sam se kako bih joj dala tri boce koje sam imala u automobilu. Dok sam joj se obraćala, nisam mogla ne primijetiti radost na njenu licu; bila je tako radosna, kao da radi najbolji posao na svijetu. Radost kojom je zračila nisam nikada vidjela ni na svojim silno bogatim prijateljima.

U razgovoru mi je natuknula kako njoj ne treba pomoć: sretna je jer sakupljajući boce sama doprinosi za svoje potrebe, čak i uštedi. Bila sam zatečena, upornošću, hrabrošću i mirom kojim je zračila.

„Imam sve, ali nemam ono najvažnije – onaj osmijeh koji otvara sva vrata“

Zatim mi je rekla da je susrela Isusa i da njen mir, njena radost potječu od Njegova milosrđa. Tada sam prvi put u životu nekome pozavidjela. Zavidjela sam joj na tome što je susrela istinsku radost, istinski mir, jer je upoznala Isusa. Kad je otišla, zamislila sam se: imam automobil, stan, obuću, hranu, imam skupi mobitel, laptop, računalo… imam sve, ali nemam ono najvažnije – onaj osmijeh koji otvara sva vrata. Iz mojih očiju ne isijava radost, moje je lice izborano raznim brigama, u meni ne počiva mir…

Udaljavala sam se s mjesta našega susreta, s mišlju i željom da želim biti bolja osoba. I zavapila Bogu da ga želim susresti upravo onako kako ga je susrela ona. Divim se toj prekrasnoj ženi, jer je zadovoljna malim stvarima, jer se bori s teškim životom sakupljajući boce koje mi bacamo, jer ju veseli što ima za svoje osnovne potrebe i jer cijeni život, cijeni sve ono što mi uzimamo zdravo za gotovo. Gospođo Ana, neka Vas i dalje prati Božji blagoslov kamo god pošli.

Tekst je prvotno objavljen u časopisu Book.

Piše Sanela Mlinarić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh