Čitamo knjigu

„PREOBRAŽENA“

‘Zašto si tako lijepa?’, pitala su međugorska djeca Gospu Ova objava omekšala je moju onesposobljavajuću zaokupljenost i pokušavala sam pokazati sve više ljubavi – više istinske ljepote

Gospin odgovor djeci iz Međugorja zauvijek je promijenio njezino poimanje prave ljepote

Foto: Pixabay

 

Tražeći utjehu i mjesto kojemu bih pripadala, odvezla sam se jednog dana do crkve svetog Hilarija da se pomolim. Nitko nije bio unutra kad sam stigla. Dok sam hodala prema naprijed središnjim prolazom, nježan mir dotaknuo je moju dušu poput tihog milovanja ruke pune ljubavi.

„O, Majko, želim Te voljeti najjače. Pokaži mi kako da Te volim. Vodi me da bolje upoznam Tebe i Tvoje srce“

Privučena svojim omiljenim kipom Gospe Fatimske sa zadivljujućim izgledom i ukrašenim sjajnim draguljima, kleknula sam pred Nju. Brižljiva prisutnost pomela je moje najnježnije osjećaje ublažavajući moju tugu. Moja je duša željela više. Iz dubine duše moje su molitve izbijale riječima:
„O, Majko, želim Te voljeti najjače. Pokaži mi kako da Te volim. Vodi me da bolje upoznam Tebe i Tvoje srce.“

Neka je žena izašla iz bočne kapelice za klanjanje držeći torbu. Nikada je prije nisam vidjela. Ne progovorivši ni riječi, stavila je torbu pokraj mene i izašla iz crkve. Znatiželjna, posegnula sam u torbu…

Tada sam ustala iz klečećeg položaja i sjela u klupu. Nekoliko sekundi kasnije, neka je žena izašla iz bočne kapelice za klanjanje držeći torbu. Nikada je prije nisam vidjela. Ne progovorivši ni riječi, stavila je torbu pokraj mene i izašla iz crkve. Znatiželjna, posegnula sam u torbu i izvadila tri knjige mekog uveza o navodnim Gospinim ukazanjima u Međugorju.

Nisam znala da se Marija možda pojavljuje na zemlji – i to za moga života

Djevica Marija je na moju molitvu odgovorila gotovo trenutačno. Kad sam otvorila jednu od knjiga, ispao je mali papir. Podigla sam ga s poda i okrenula: bio je to letak o Rahelinom vinogradu, mjestu za duhovnu obnovu za iscjeljenje poslije pobačaja. „To mora biti slučajnost“, slegnula sam ramenima.
Čim sam se vratila kući, pobjegla sam s knjigama u krevet i počela čitati. Nisam znala da se Marija možda pojavljuje na zemlji – i to za moga života. Šestero djece je navodno počelo imati ukazanja 1981. godine u tom gradiću Međugorje u bivšoj Jugoslaviji, današnjoj Bosni i Hercegovini, i već je dala tisuće poruka svijetu. Očarana, čitala sam satima, ponekad zaboravljajući da moram jesti i spavati dok me Duh nosio sa sobom. Moja je duša progutala sve tri knjige u isto toliko dana. Moja se ljubav prema Blaženoj Majci rasplamsavala.

Pojam ljepote

Posebno mi je intrigantan bio Marijin odgovor na određeno pitanje koje su joj međugorski vidioci postavili tijekom navodnog ukazanja. Po riječima vidjelice Mirjane:
Kad smo bili djeca, pitali smo je djetinjasto pitanje: Kako to da ste tako lijepi?

„Lijepa sam jer volim. Draga moja djeco, ako želite biti lijepi, počnite voljeti“

Nasmiješila nam se i rekla: „Lijepa sam jer volim. Draga moja djeco, ako želite biti lijepi, počnite voljeti.“
Gospine riječi presjekle su ružnu bit moje opsjednutosti izgledom. Misli su me vječno mučile brigom kako izgledam, što nosim, što ljudi misle o meni. Uvijek sam željela biti lijepa, ali nikad nisam bila zadovoljna, živjela sam u strahu i frustraciji zbog postizanja nemogućeg estetskog ideala.

Svatko se može dotjerati, ali samo osoba ispunjena ljubavlju može zračiti. Ljubav je bila ono zbog čega je Marija sjajila

No Marija je govorila o izvoru prave ljepote. Svatko se može dotjerati, ali samo osoba ispunjena ljubavlju može zračiti. Ljubav je bila ono zbog čega je Marija sjajila. Njezino ju je srce činilo tako lijepom. Ova objava omekšala je moju onesposobljavajuću zaokupljenost i pokušavala sam pokazati sve više ljubavi – više istinske ljepote.

Ulomak iz nove knjige „Preobražena”, autorica Christine Watkins i Patricie Sandoval. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu u izdanju izdavačke kuće Kyrios možete kupiti ovdje.

Zašto je svjedočanstvo gospođe Sandoval, od jedne države do druge, neprestano začuđivalo, nadahnjivalo i mijenjalo čak i najzbunjenije i najtvrđe srce? Zašto, kada govori, teku iscjeljujuće suze, um se mijenja, duše izbavljaju, nerođeni životi spašavaju i nastaje nalet apostolskog djelovanja? Zato što njezina priča nije još samo jedan iskaz nekoga tko je izliječen od ovisnosti o drogama. Ovo je u konačnici priča o Onome iza kulisa: Bogu

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh