Preporučamo

ODGOVOR NA TO ŠTO DAN DONOSI

Gospa kaže: „Uzmite svaki dan rano Bibliju i pročitajte nekoliko redaka i to onda živite tijekom dana“ Poruke Gospe o važnosti čitanja Biblije

Foto: Pixabay


Poznato je ako zaboravimo Bibliju čitati, zaboravljamo Isusa

U međugorskim porukama Gospa često preporučuje da se čita Biblija ili Sveto pismo. Tako je 18. listopada 1984. poručila: „Danas vas pozivam da u svojim kućama svaki dan čitate Bibliju. I neka bude na vidljivom mjestu, da vas uvijek potiče da je čitate i molite”. Poznato je ako zaboravimo Bibliju čitati, zaboravljamo Isusa. Kroz svakodnevno čitanje Biblije slušamo Marijina Sina Isusa.

Biblija i molitva idu skupa

Jedna kasnija poruka ističe ovaj poziv još više: „Svaka obitelj mora moliti obiteljsku molitvu i čitati Bibliju”! (14. 2. 1985.). Biblija i molitva idu skupa. „Ako molite, Bog će vam pomoći otkriti razlog mog dolaska. Zato, dječice, molite i čitajte Sveto pismo da biste preko Svetog pisma otkrili poruku za vas preko mojih dolazaka” (25. 6. 1991). Sljedeća Gospina poruka imenuje razloge zbog kojih je čitanje Svetog pisma tako važno: „Čitajte Sveto pismo, živite ga i molite kako biste shvatili znakove ovoga vremena“ (25. 8. 1993).

„Dječice, stavite Sveto pismo na vidljivo mjesto u svojoj obitelji i čitajte ga i živite

Zatim kaže: „Dječice, stavite Sveto pismo na vidljivo mjesto u svojoj obitelji i čitajte ga i živite. Poučavajte svoju djecu, jer ako im niste primjer, djeca odlaze u bezboštvo“ (25. 8. 1996.). Slijede dvije slične poruke i poziv: „Stavite sv. Pismo na vidljivo mjesto u svojoj obitelji, čitajte ga, razmišljajte i učite kako Bog ljubi svoj narod. Njegova se ljubav pokazuje i u današnje vrijeme, jer vam šalje mene, da vas pozovem na put spasenja“ (5. 1. 1999.) „Pozivam vas da čitajući Sveto pismo obnovite molitvu u svojim obiteljima i doživljavate radost u susretu s Bogom, koji beskrajno ljubi svoja stvorenja “ (25. 9. 1999.).
Gospa kaže: „Uzmite svaki dan rano Bibliju i pročitajte nekoliko redaka i to onda živite tijekom dana. Tako ćete naći odgovor na to što dan donosi“.

Iz knjige „Uzmi i čitaj“ autora dr. sc. Ive Pavića, OFM. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh