Brak i odnosi

LJUBAV I POŠTOVANJE

Godinama sam molila za to da me suprug voli „Zaključila sam da su možda moja očekivanja bila nerazumno prevelika…“

Godinama sam molila za to da me suprug voli

[NAJAVLJUJEMO] U travnju 2018. dr. Emerson će u Hrvatskoj održati nekoliko seminara. Donosimo vam raspored susreta, a ulaznice u pretprodaji možete kupiti u našoj web-knjižari (detaljnije) ili na našim mjesečnim molitveno-evangelizacijskim susretima (raspored). Broj mjesta je ograničen pa će svi koji unaprijed kupe ulaznicu imati rezervirano mjesto.
O snažnoj i jednostavnoj poruci koje je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze više saznajte ovdje.

 

Iskustva i svjedočanstva osoba koje su prisustvovale nekom od seminara dr. Emersona Eggerichsa i počele primjenjivati snažnu i jednostavnu poruku ljubavi i poštovanja!


Tužno je da sam provela dvadeset i dvije godine u braku sa svojim mužem i da sam tek sada shvatila poruku poštovanja

Tužno je da sam provela dvadeset i dvije godine u braku sa svojim mužem i da sam tek sada shvatila poruku poštovanja. Svome sam mužu napisala dva pisma u kojima sam mu rekla zašto ga poštujem. Začudila sam se kada sam shvatila koliko ga je to smekšalo u odnosu prema meni. Godinama sam molila za to da me suprug voli i da može razumjeti moj jezik ljubavi, ali tek nakon što sam ja počela govoriti njegov jezik, on mi je uzvratio onime što je meni trebalo.

Bilo je oslobađajuće razmišljati o činjenici da moja žena ima dobre namjere

Bilo je oslobađajuće razmišljati o činjenici da moja žena ima dobre namjere i da mi pristupa čista srca, kao što i sama kaže. Nažalost, prije nisam mogao razumjeti što je u njezinu srcu. Toliko je stvari koje o njoj uopće nisam znao. Poput, primjerice, njezina ponašanja kada je prolazila kroz razdoblje postporođajne depresije. Shvaćanje onoga što se u njoj događalo uistinu mi je omekšalo srce. Počeo sam više razmišljati o tome kako ona možda ne vidi ljubav koju joj pokazujem, iako sam sve činio s dobrom namjerom i čista srca.

Zaključila sam da su možda moja očekivanja bila nerazumno prevelika

Prisjećajući se prijašnjih vremena, tek sada shvaćam da sam se prema mužu odnosila bez poštovanja. On je po prirodi jako dobar i suosjećajan muškarac, vrlo je otvoren prema drugima i ima dar služenja (uvijek je spreman napraviti nešto za mene u trenutku kada ga to zatražim). . . Uistinu je dobronamjeran, grešnik poput svih nas, ali dobra srca. Zaključila sam da su možda moja očekivanja bila nerazumno prevelika.

Tijekom 2018. godine pokrenut ćemo i male grupe (tečajeve).

Kroz te male grupe – koje su mnogim parovima preko noći promijenile shvaćanje temeljnih potreba supružnika – mnogi su brakovi bili osnaženi i obnovljeni, a mnogi i spašeni, dok su mnogi samci i parovi stvorili snažan temelj za ulazak u bračni život. Detaljnije o malim grupama i kako se prijaviti možete saznati ovdje.

 

Autor: dr. Emerson Eggerichs (www.loveandrespect.com)       

Prijevod: Danijel Katanović (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh