Poučne priče

DUHOVNA PRIČA

Kada god pomislite da vaša žrtva nema smisla, pročitajte ovu priču…

Kada god pomislite da vaša žrtva nema smisla, pročitajte ovu priču…

Foto: Shutterstock

 

Bio jednom jedan vrlo lijep vrt. Ondje je gospodar vrta običavao šetati po dnevnoj vrućini. Jedno plemenito bambusovo stablo bilo mu je najljepše i najdraže od svih biljaka, stabala i raslinja u vrtu. Bambus je rastao godinu za godinom i postajao sve privlačniji. Ali – tada se dogodilo. Gospodar se zabrinut približavao svom omiljenom stablu.

„Dragi bambuse, ti si mi potreban.” A bambus tiho odgovori: „Spreman sam, upotrijebi me kako želiš.” Gospodarov glas je postao ozbiljan. „Da bih mogao upotrijebiti, moram te potkresati.” Bambus se prepao.

Njega potkresati, njega, najljepše stablo u vrtu. U vrtu je nastala tišina. Bambus je prignuo svoju ponosnu glavi i šapnuo: „Gospodaru, ako me ne možeš upotrijebiti bez potkresivanja, tada učini što želiš i potkreši me.” Sunce je sakrilo svoje lice. Jedan je leptir prestrašeno pobjegao. A bambus je drhtao. Ali, time nije sve bilo gotovo.

„Bambuse, moram ti još nešto više učiniti. Moram te presjeći i izvaditi tvoje srce. Ako to ne učinim, ne mogu te iskoristiti.” Bambus se prignuo do zemlje: „Gospodaru, reži i dijeli.”

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh