Najave

SUSRET U RIJECI

‘GLEDAJ KAKO SE LJUBE MEĐUSOBNO’ Prvi susret MZ Srce Isusovo i Omnia Deo Ovaj molitveno-glazbeni susret organizirao je pater Ivan Dominik Iličić za prikupnje sredstva za obnovu Kapele Bezgrešne Marije koja se nalazi u crkvi sv. Jeronima u Rijeci

Foto: MZ Srce Isusovo

„Na svojem gostovanju u Rijeci doživjeli smo takvu ljepotu koja je premašila sva naša očekivanja“, kažu iz MZ Srce Isusovo za molitveno-glazbeni susret koji se održao protekli vikend u crkvi sv. Križa na Srdočima u Rijeci, a na kojem su se po prvi put srele dvije poznate zajednice: Omnia Deo iz Rijeke i Molitvena zajednica Srce Isusovo iz Zagreba.

Kažu, atmosfera u slavljenu Božje ljubavi bila je veličanstvena.

Ovaj molitveno-glazbeni susret organizirao je pater Ivan Dominik Iličić za prikupnje sredstva za obnovu Kapele Bezgrešne Marije koja se nalazi u crkvi sv. Jeronima u Rijeci.

Riječani su, jedva dočekavši nešto ovakvo, odgovorili s puno ljubavi i zahvalnosti. Gospodina su slavili svim srcem.

 


Prvi dio programa počeo je svetom misom koju je predvodio pater Ivan Dominik Iličić, suslavio don Josip Radić, a zbor zajednice Omnia Deo glazbeno animirao. Prije početka drugoga dijela programa Alanu Hržici i Vanessi Mioč uručen je interesantan dar, koji je na njih ostavio snažan dojam. Riječ je o dvjema opekama iz razrušene bazilike Srca Isusova u Zagrebu, župe u kojoj Alan i Vanessa djeluju. Na opekama je ručni rad vjeroučiteljice Snježane Brkić: Srce Isusovo.

 

 

Zatim je počeo drugi dio programa pjesmama zbora Omnia Deo, a poslije se već uzavrela atmosfera slavljenja samo nastavila nastupom Alana, Vanesse i benda. Potom je pred oltar izišao don Josip Radić i održao molitveni nagovor kao pripremu za posvetnu molitvu u koju je uveo sve nazočne. Bila je to molitva posvećenja Blaženoj Djevici Mariji. Velika je radost bila gledati zajedništvo ovih dviju zajednica skupa s domaćinima iz Rijeke.

 

Nekako se čitava večer može sažeti u onu poznatu rečenicu iz vremena prvih kršćana: „Gledaj kako se ljube međusobno.“ Iz Molitvene zajednice, sa zahvalnošću na ovom iskustvu, najavili su i nastup Alana Hržice u pratnji Vanesse Mioč i benda Srce Isusovo u Petrinji na 3. hrvatskom Mladifestu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh