Duhovnost

DEREK PRINCE

Glavni razlog zašto nam molitve nisu uslišane Može nam u molitvi sve biti ispravno, ali ako nedostaje ovaj, ključan element, sve je uzalud

Glavni razlog zašto nam molitve nisu uslišane

Foto: Shutterstock

 

On (Isus) je u dane svoga zemaljskog života sa silnim vapajem i suzama prikazivao molitve i prošnje Onomu koji Ga je mogao spasiti od smrti. I bi uslišan zbog Svojeg strahopoštovanja. (Heb 5,7)

Evo glavnog razloga zbog kojega nam molitve nisu odgovorene…

Isus je „uslišan zbog Svoje ponizne podložnostiˮ (prijevod: New English Bible). Bog je čuo Njegovu molitvu. To je duhovni pristup Bogu. Isus je savršen primjer. Bog Ga je čuo jer se Isus bojao Boga. Evo glavnog razloga zbog kojega nam molitve nisu odgovorene. Mogao bih vam dati desetak drugih razloga, ali Bog mi je pokazao da nijedan od njih nije korijen problema. Možete ljude naučiti svim mogućim načelima po kojima će im molitve biti odgovorene, ali ako im je stav pogrešan, tada to neće imati smisla. Stav je najvažniji. Isusa je Bog čuo zbog poniznog stava. (…)

Iz knjige „Ulazak u Božju prisutnostˮ autora Dereka Princea. Izdavač: KUDP. Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh