Mladi

OPASNO UVJERENJE

Glavna svrha života nije pronaći ženu/muža Iako brak može biti predivan dar, on je sredstvo koje nas treba dovesti k cilju, a ne sâm cilj

Glavna svrha života nije pronaći ženu/muža

Foto: Pixabay

 

Dok sam studirala, primijetila sam da se mnogim mojim kolegama cijeli svijet vrti oko potrage za mužem/ženom. Nemojte me krivo shvatiti, i ja bih tu i tamo bacila oko, ali njihova mi je opsesija smetala. Jedini cilj u životu bio im je uloviti nekoga s kime će se vjenčati.

prava je svrha vječnost jer nam nitko ne može oduzeti Božji plan za naš život

Negdje smo gadno zabrazdili kad nam toliki mladi kršćani žive samo za to da pronađu ženu, odnosno muža. Oni smatraju da je to glavna svrha života. Ovo opasno uvjerenje lišava nas radosti i istinske svrhe života. A prava je svrha vječnost jer nam nitko ne može oduzeti Božji plan za naš život. Biblija nas ohrabruje da živimo Bogu na slavu, da ljubimo njega i bližnje kako bismo na taj način po cijelom svijetu ostavili otiske njegovih prstiju (Mt 22,36-40). Svi smo stvoreni sa svrhom koja može uključivati i brak, ali ona ga nadilazi. Iako brak može biti predivan dar, on je sredstvo koje nas treba dovesti k cilju, a ne sâm cilj.

Brak može biti cesta kojom putujemo kako bismo ispunili svoju svrhu, ali nije odredište

Ako nam je brak jedini cilj u životu, jednom kad konačno prispijemo na to odredište, zapravo nećemo više imati kamo otići. Brak može biti cesta kojom putujemo kako bismo ispunili svoju svrhu, ali nije odredište. Toliko toga možemo živjeti prije braka, u braku i povrh braka. Prije negoli krenemo u potragu za bračnim partnerom, trebamo tražiti Božju svrhu za svoj život i dati da nas vodi njegova sveta volja i njegov plan. Umjesto da se pitamo što On može učiniti za nas, upitajmo se što mi možemo učiniti za njega. To je istinska svrha za naš život. I dok tako činite, možda usput upoznate i svog budućeg bračnog druga.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“, autorice Debre Fileta, licencirane stručne savjetnice i autorice brojnih članaka i knjiga o vezama i braku. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a  kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh