Duhovnost

PATER MARKO GLOGOVIĆ // Getsemansko bdijenje

Getsemansko bdijenje book evangelizacija

1. “Tako dođe Isus s njima u predio zvan Getsemani i kaže učenicima: “Sjednite ovdje dok ja odem onamo pomoliti se”. I povede sa sobom Petra i oba sina Zebedejeva. Spopade ga žalost i tjeskoba. Tada im reče: “Duša mi je nasmrt žalosna. Ostanite ovdje i bdijte samnom!” i ode malo dalje, pade ničice moleći: “Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti.” I dođe učenicima i nađe ih pozaspale pa reče Petru: “Tako, zar niste mogli jedan sat probdjeti samnom?” Bdijte i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, volja, no tijelo je slabo”. Opet, po drugi put, ode i pomoli se: “Oče moj. Ako nije moguće da me čaša mine da je ne pijem, budi volja tvoja!” I ponovno dođe i nađe ih pozaspale, oči im se sklapale. Opet ih ostavi, pođe i pomoli se po treći put ponavljajući iste riječi. Tada dođe učenicima i reče im: “Samo spavajte i počivajte! Evo, približio se čas! Sin Čovječji predaje se u ruke grešničke!” (Matej, 26, 36-46)


Isus je rekao svetoj Margareti Mariji:

“Svake noći između četvrtka i petka, učinit ću te suučesnicom smrtnih muka, koje sam ja pretrpio na Maslinskoj Gori. Pridruži mi se u poniznoj molitvi, koju sam tada prikazao svome nebeskom Ocu. Stoga, između jedanaest sati i ponoći ustani i padni ničice. Učini to doslovno, da grešnicima isprosiš milost i tako umiriš Božji gnjev. Time ćeš bar malo ublažiti žalost koju osjetih kada su me moji učenici ostavili i kad sam se potužio što nisu mogli sa mnom bdjeti niti jedan sat”.

Pomolimo se: Gospodine Isuse, slavim Tvoje sveto Ime, započinjem ovo bdijenje u Tvoje ime, zazivajući Duha Svetoga da siđe u moju dušu,k ražari moje srce, ispuni moje misli, da mi da snage u ovoj molitvi. Sagibam koljena pred Tvojom svetom Prisutnošću, Gospodine, a proniknut Tvojom ljubavlju i milošću, svoje bdijenje prikazujem za sve one najmanje, najsiromašnije, najugroženije ovčice Tvoga stada – za nerođene. Ti si Stvoritelj, Otkupitelj i Posvetitelj, Ti si nas sve stvorio na svoju sliku i priliku i sve nas ljubiš istom, beskrajnom ljubavlju. Prije nego smo rođeni po svojim roditeljima, rođeni smo u Tvome Srcu! Ti si nas želio, Ti si za sve nas stvorio Svemir, Ti si zaljubljen u duše naše i želiš ih ljubiti kroz cijelu vječnost. Ti si našim roditeljima podario moć staranja, podijelio si se s njima svojom stvaralačkom snagom. Ti si odredio da plod ljubavi muškarca i žene – dijete, dođe u obitelji i narod baš uvijek kao dar i blagoslov. A mnogi to dijete ne žele, smatraju ga teretom, misle da imaju pravo prekinuti i njegov život, još u utrobi…Najsigurnije mjesto na svijetu postalo je stratište, mjesto progona i ubojstva. Utroba majke – pravo “svetište života” – hram i sklonište nemoćnog stvorenja koje od začeća ima besmrtnu dušu, često postaje grobnicom…Spirale, pilule, umjetne oplodnje…Isuse, u svakom pobačaju Ti ponovno proživljavaš svoju muku. Gledam Te kako plačeš nad svojom djecom i braćom, položenim na bolnički stol, čvrstima u namjeri da unište još nerođeni, ali već u punini život. Ponovno Ti krvav znoj kaplje sa čela, ponovno suze i vapaj: “Oče, oprosti im, obrati ih, smiluj im se, jer ne znaju što čine…!”. Isuse, ne želim nikoga osuđivati, sam sâm veliki grešnik. Podaj mi da vidim i spoznam svoje grijehe, a teko  nda, u ljubavi prema braći, molim čista srca za nerođene i bližnje i njihove obitelji. Stoga Te, Duše Boga Živoga, svim srcem zazivam:

(svi zajedno molimo)
Duše Sveti, molim Te, otvori moje okorjelo srce,
kako bi započelo oplakivat, glasno oplakivati svoje grijehe,
dok mi govoriš o mukama Isusa, Onoga koji je te moje grijehe uzeo na se.
Duše Sveti, molim Tebe, koji meni grešniku osiguravaš opstanak,
zastupaj me u svojim uzdasima.
Ti vidiš, moje je srce kao kamen, daj da sada zaplačem,
okajavajući svoje grijehe.
Duše klanjanja, molim Te, daj mi srce, koje je posve novo,
ponizno, meko, skrušeno, koje leži pred nogama Bogu i ljudima,
jer ga pritišću preteški grijesi, koje su to srce slomili.
Ti ćeš to učiniti, jer Ti si to i obećao, obećao da ćeš dati ponajprije Duha kajanja, Isuse, Spasitelju grešnika.
Duše Sveti, molim Te, ponajviše za kajanje i pokoru, za tu najveću milost: za obraćenje!
Učini da moje srce lije suze zbog velikog mnoštva mojih grijeha, i da se bacim u prah na koljenima.
Daj da u tom kajanju oprostim bližnjima, ljubim neprijatelje, živim u Isusu
i molim za moju braću i sestre, koji su u većim i gorim nevoljama od mene.
Hvala Ti, Duše Sveti!

2. Gospodine, da bih činio Tvoja djela, moram postati sličan Tebi. Da bih izmolio rođenje i spasenje onih kojima je zanijekano dostojanstvo, čovječnost, duša, osobnost, moram svoju molitvu prikazati Tebi u poniznosti i skrušenosti. Oče Sveti, učini me što sličnijim Isusu kristu, mojem Gospodinu! Isus se rodio za mene, Isus je patio zbog mene, Isus je mislio na mene dok je krvario na križu Golgote! Isus je uskrsnuo radi mene, da i ja jednom u vječnosti uživam plodove uskrsnuća! Već sada, na zemlji, u ovome bdijenju, mogu iskusiti moć Uskrsnuća. Stoga, Oče, učini me poniznim. Sin Božji, ponizno “Janje, odvedeno na klanje”, u svome Srcu nosi nerođene, nosi mene. Isuse, ponizno te molim, svjestan zla pobačaja za dušu i tijelo, za obitelj, posao, duh i osjećaje, molitvu, za Crkvu i narod, za čovječanstvo, ja vapim: SPASI NEROĐENE!

Blažena Majka Terezija je rekla:

“Najveća opasnost svjetskom miru i uzrok svih svjetskih nemira, zapravo nije ništa drugo nego – pobačaj. Kako možemo uopće misliti da će svijet biti ozdravljen od ratova i krvoprolića, dok god se slobodno ubijaju oni najmanji, koji se sami nikako ne mogu braniti?”

Oče, učini me poniznim. Samo kao ponizan moći ću se oduprijeti naletima sotone – uništavatelja života. Samo kao ponizan biti ću ikona Isusa Krista u ovome svijetu. Zato molimo molitvu Majke Terezije:

Od želje da budem veličan – (svi) oslobodi me, Isuse
Od želje da budem voljen
Od želje da budem poštovan
Od želje da budem slavljen
Od želje da budem hvaljen
Od želje da budem ispred drugih
Od želje da me pitaju za savjet
Od želje da me priznaju
Od želje da budem poznat
Od straha da budem ponižen
Od straha da budem prezren
Od straha da trpim prijekore
Od straha da ne budem oklevetan
Od straha da ne budem zaboravljen
Od straha da mi se nanese nepravda
Od straha da budem ismijan
Od straha da budem sumnjičen

Oče milosrđa – spasi nerođene!
Oče, koji na sve beskrajno voliš
Oče, koji si stvorio život i podržavaš ga
Oče, koji uživaš u čistoj ljubavi svojih stvorenja
Oče, koji stvaraš nov život po supružnicima
Oče, koji od začeća daruješ dušu čovjeku
Oče, koji otajstveno činiš da je dijete od začeća ljudska osoba
Oče, koji ljubiš dječicu
Oče, čiji je Sin rođen od Žene
Oče, koji si prepun milosrđa prema svima
Oče, blagoslovi nas koji Te zazivamo

3. O Bože, vjerujemo da si ovdje. Divimo Ti se i ljubimo Te svim srcem i svom dušom jer Ti si najdostojniji naše ljubavi. Želimo Te ljubiti kao što Te blaženi ljube u Nebu.

Divimo se svim planovima Tvoje božanske providnosti, potpuno se prepuštamo Tvojoj volji. Ljubimo svoje bližnje Tebi za volju, kao što ljubimo sami sebe. Iskreno opraštamo svima koji su nas povrijedili, i molimo oproštenje od svih koje smo mi povrijedili. Dragi Isuse, pomozi nam da širimo tvoj miomiris kuda god idemo. Preplavi naše duše svojim duhom i životom. Potpuno nas ispuni sobom i ovladaj cijelim našim bićem, tako da naši životi mogu biti jedino odsjaj Tvog života. Svijetli kroz nas i budi u nama, tako da svaka duša koju sretnemo može osjetiti Tvoju prisutnost u našim dušama. Neka podignu oči i ne vide više nas, već samo Isusa! Ostani s nama, i tada ćemo početi sjeti kao što Ti sjajiš, sjeti tako da budemo svjetlo drugima. Svjetlo će u potpunosti dolaziti od Tebe, ništa neće dolaziti od nas; to Svjetlo si Ti i Ti jedini možeš rasvijetliti tamu svijeta. Daj da Te štujemo onako kako Ti najviše voliš, da svijetlimo onima oko nas. Daj da Te naviještamo bez propovijedanja, ne samo riječima, već svojim primjerom, snagom koja privlači djelovanjem onoga što činimo, očitujući se puninom ljubavi koji naša srca imaju za Tebe. Amen.

Gospodine, utisnuo si svoje Božansko Lice u dušu svakog čovjeka koji je duh, duša i tijelo, baš kao što si Ti Otac, Sin i Duh Sveti, baš kao što obitelj čine otac, majka i dijete. O, daj da spoznam Lice Tvoje u svakom svome bližnjemu!

Ovim vapajima skrušeno i pun pouzdanja molim da svaki roditelj u svome djetetu primijeti i dušu i duh i tijelo, i Tvoje Lice, Bože. Ti si Isuse, k nama na svijet došao kao dijete…spasi nerođene!

Vapaji svetom Licu Isusovu

Sveto Lice Sina Boga živoga – (svi) pogledaj nerođene i smiluj se njima!
Sveto Lice Isusa Krista
Sveto Lice našeg Spasitelja, od Djevice Marije rođenog
Sveto Lice, zrcalo veličanstva Božjeg
Sveto Lice, u koje Anđeli žele gledati
Sveto Lice, najljepše od roda čovječjeg
Sveto Lice, svjetlije od sunca
Sveto Lice, krvavim znojem obliveno
Sveto Lice, poljupcem Jude poniženo
Sveto Lice, podrugivanjem surovih vojnika ožalošćeno
Sveto Lice, zaušnicama udarano
Sveto Lice, trnjem okrunjeno
Sveto Lice, pogrdama obasuto
Sveto Lice, trstikom jako sakaćeno
Sveto Lice, suzama obliveno
Sveto Lice, tisućama uvreda povrijeđeno
Sveto Lice, na sve moguće načine oskvrnjeno
Sveto Lice, koje se na rupcu Veronike utisnulo
Sveto Lice, Ti radosti blaženih
Sveto Lice, Ti okrjepo pravednika na zemlji
Sveto Lice, Ti utjeho žalosnih
Sveto Lice, Ti grozoto pakla
Sveto Lice, ti uzore svih kreposti
Sveto Lice, Ti slasti vjernih duša
Sveto Lice, Ti nado svih grešnika
Pokaži nam Lice svoje, Spasitelju

4. Molim Te, Gospodine, za majke u našoj domovini, za majke cijeloga svijeta, da mognu razumjeti Božju ljubav koju nam je On u srce usadio, da učine svoje obitelji novim Nazaretom, kamo Isus može doći i ostati s nama.

Nemoguće je da majka zaboravi svoje dijete. Budimo zajedno s Majkom Božjom da uvijek tražimo svoju djecu ako zalutaju i da ih dovedemo natrag u kuću, u obitelj, u život. Molimo Te, Gospodine, za majke koje ne žele roditi već začetu djecu. Posvijesti im da nikakav novac, zdravlje, karijera ili ljudski obziri nisu opravdanje za pobačaj. Pokaži im da je djetešce najvrjedniji dar i najveći blagoslov. Očuvaj ih od ubojstva vlastitog potomka, čuvajući ih tako od vlastitog samoubojstva – jer upravo je to pobačaj.

Ti to možeš i želiš – (svi) molim Te, usliši nas!

Oče, mnogi nas napadaju, optužuju, progone i ismijavaju, zato što branimo život. Mnogima smo čudaci, mnogima nazadnjaci, mnogima čak osporavatelji ljudskih sloboda. Oče Sveti, Bože milosrđa, obrati one koji zagovaraju i promiču pobačaj. Uvedi ih u strašnu istinu o nijemom , bolnom kriku djetešca kojega masakriraju “liječnici”, bacaju ga u smeće, kao otpad, paleći ga, ili prodavajući njegovo tjelešce u kozmetičke i druge svrhe, vršeći pokuse, zamrzavajući embrije…molim za te ljude, molim i vapim da se obrate, da shvate vrijednost života, ljubav Oca nebeskoga, lukavštinu zlog duha koji likuje nad okrutnim smrtima nerođene dječice. Molim za ljude koji me mrze zbog mojih stavova. Molim i prikazujem žrtve za one koji mi se smiju, omalovažavaju me i ponižavaju. Molim Te, daj mi iskrene ljubavi prema njima, daj da za njih mogu moliti kao jedan svetac:

(molimo svi zajedno)

Dobri Isuse, u ime Tvoje blagosti i ljubavi Tvojeg Presvetog Srca, molim Te, da sve koji čine da patim, postavljaju mi prepreke na putu i sramote me, obaspeš svojim najskupocjenijim poklonima i najbogatijim milosnim darovima. Oprosti im sve uvrede koje su mi nanijeli. Za nenaklonost koju su mi iskazali, pokaži im svoje dobrostivo lice, i za riječi kojima su me u mojoj prisutnosti ii odsutnosti prezirali, podari im svoj božanski blagoslov. A kada netko ima izgovor što u svom srcu osjeća gorčinu prema meni, onda svoju ljubav izlij u njegovu dušu. Priušti meni, jadnom gre3šniku, da mi se mase rugaju i progone me, pod pretpostavkom da ne griješe. A da bih u svojem križu bio ugodan Tvojem Presvetom Srcu, udijeli mi molim Te strpljivost, blagost, ljubav i nesalomljivu postojanost u svemu. Amen.

(predmolitelj) Gospodine, istinu o sebi, o svijetu, o nama ljudima, o životu vječnome, objavio su u svojoj svetoj Riječi, u Bibliji. Zahvaljujem Ti na Knjizi koja mijenja živote, koja podiže i daje utjehu, kroz koju mi Duh Sveti govori o Bogu koji je Ljubav. Moj je grijeh razapeo Tebe, Spasitelja. U ime svoga naroda, u ime svoje obitelji i predaka, ja se kajem za grijeh abortusa i činim sada zadovoljštinu za njega.

Oprosti nam, Bože! Smiluj se našem narodu! Oprosti kontracepciju, oprosti spolne nastranosti, oprosti umjetnu oplodnju, oprosti što djecu nismo željeli ili htjeli, što ih nismo ljubili i što smo ih često loše odgajali, daleko od Tebe!

Riječima psalma spominjemo se Tvoje muke i molimo smilovanje i oproštenje:

Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?
Daleko si od ridanja moga.
Bože moj, vičem danju, al’ ne odvraćaš;
noću vapijem i nema mi počinka.
A ipak, ti u Svetištu prebivaš,
Nado Izraelova!
U tebe se očevi naši uzdaše,
uzdaše se, i ti ih izbavi;
k tebi su vikali i spasavali se,
u tebe se uzdali, i postidjeli se nisu.

A ja, crv sam, a ne čovjek,
ruglo ljudi i naroda prezir.
Koji me vode, podruguju se meni,
razvlače usne, mašu glavom:
»U Jahvu se on uzda, neka ga sad izbavi,
neka ga spasi ako mu omilje!«
Iz krila majčina ti si me izveo,
mir mi dao na grudima majke.
Tebi sam predan iz materine utrobe,
od krila majčina ti si Bog moj.
Ne udaljuj se od mene, blizu je nevolja,
a nikog nema da mi pomogne.

Grlo je moje kao crijep suho,
i moj se jezik uz nepce slijepi:
u prah smrtni bacio si mene.
Opkolio me čopor pasa,
rulje me zločinačke okružile.
Probodoše mi ruke i noge,
sve kosti svoje prebrojiti mogu,
a oni me gledaju i zure u me.
Haljine moje dijele među sobom
i kocku bacaju za odjeću moju.

Ali ti, o Jahve, daleko mi ne budi;
snago moja, pohiti mi u pomoć!
Dušu moju istrgni maču,
iz šapa pasjih život moj.
Spasi me iz ralja lavljih
i jadnu mi dušu od rogova bivoljih!

A sada, braći ću svojoj naviještat’ ime Tvoje,
hvalit ću te usred zbora.
»Koji se bojite Jahve, hvalite Njega!
Svi od roda Jakovljeva, slavite Njega!
Svi potomci Izraelovi, Njega se bojte!
Jer nije prezreo ni zaboravio muku jadnika,
i nije sakrio lice svoje od njega;
kad ga je zazvao, on ga je čuo.«
Zato ću te hvaliti u zboru veliku,
pred vjernicima tvojim izvršit’ zavjete.
Jer Jahvino je kraljevstvo,
on je vladar pucima.
Njemu će se jedinom klanjati svi koji snivaju u zemlji,
pred Njim se sagnuti svi koji u prah silaze.
I moja će duša za Njega živjeti,
Njemu će služiti potomstvo moje.
O Gospodu će se pripovijedat’ sljedećem koljenu,
o Njegovoj pravdi naviještati narodu budućem:
»Ovo učini Jahve!«

5. Razmatrajmo u tišini Riječ Božju:

Evo Sluge mojega koga podupirem, mog izabranika, miljenika duše moje. Na njega sam svoga duha izlio da donosi pravo narodima. On ne viče, on ne diže glasa, niti se čuti može po ulicama. On ne lomi napuknutu trsku niti gasi stijenj što tinja. Vjerno on donosi pravdu, ne sustaje i ne malakše dok na zemlji ne uspostavi pravo. Otoci žude za njegovim naukom.

Ovako govori Jahve, Bog, koji stvori i razastrije nebesa, koji rasprostrije zemlju i njeno raslinje, koji dade dah narodima na njoj, i dah bićima što njome hode. »Ja, Jahve, u pravdi te pozvah čvrsto te za ruku uzeh; oblikovah te i postavih te za savez narodu i svjetlost pucima, da otvoriš oči slijepima,da izvedeš sužnje iz zatvora, iz tamnice one što žive u tami. (Izaija 42, 1-7)

Sada ovako govori Jahve, koji te stvorio, Jakove, koji te sazdao, Izraele: »Ne boj se, jer ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si moj! Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće. Jer ja sam Jahve, Bog tvoj, Svetac Izraelov, tvoj spasitelj. Za otkupninu tvoju dajem Egipat, mjesto tebe dajem Kuš i Šebu. Jer dragocjen si u mojim očima, vrijedan si i ja te ljubim. Stog i dajem ljude za tebe i narode za život tvoj. Ne boj se jer ja sam s tobom. S istoka ću ti dovest’ potomstvo i sabrat ću te sa zapada. Reći ću sjeveru: ‘Daj mi ga!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ga!’ Sinove mi dovedi izdaleka, i kćeri moje s kraja zemlje, sve koji se mojim zovu imenom, i koje sam na svoju slavu stvorio, koje sam sazdao i načinio.« (Izajia 43, 1-7)

Iz poslanice Efežanima:

Ubuduće jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate. Držite se dakle! Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira! U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.

Pomolimo se:

Kao svetu vatru zapali u našim srcima ljubav, Oče, koja je strpljiva i dobrostiva, ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se. Ljubav koja nije nepristojna, koja ne traži svoje, ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo. Ljubav, koja se ne raduje nepravdi, a raduje se istini. Ljubav, koja sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Tu nam ljubav daj, Oče, kao pratilju na našem životnom putu, neka nam ispuni srce i život, neka odande njezina slava plamti nad našim domom i Crkvom. Neka posveti svako naše djelo, ublaži našu revnost, bude nam tješiteljica kada nam svijet sudi. Neka nam bude sunce kad nam postane mračno na zemlji i kad se tijelo bude raspadalo, neka nam bude most kojim će oslobođeni duh hitati u Tvoje ruke, Oče, koji si Ljubav i Život u vijeke vjekova. Amen.

Molimo krunicu Presvetih Rana Kristovih, moleći da ti, Gospodine, svojim Ranama zaliječiš moje rane i rane moga naroda učinjene pobačajem. Znam da me čuješ, voliš i uslišavaš. Ti si moj Bog, moje sve. Ti si Onaj koji liječi i krijepi, koji ljubi i vodi u Kraljevstvo. Ti si Ljubav, Raspeta i Uskrsnula. Ti si Životvorac i Život. Ti si Put, Istina i Život, Ti si MOJ ŽIVOT, ljubim Te Gospodine!

KRUNICA SVETIM RANAMA KRISTOVIM

Uvodna molitva:
O Isuse, Božanski Spasitelju, budi nam milostiv, nama i svemu svijetu! Amen!
Sveti bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni bože, smiluje se nama i cijelome svijetu!
Milost i Milosrđe, moj Isuse, u svim današnjim pogibeljima, prekrij nas svojom dragocjenom Krvlju! Amen!
Vječni Oče! Udijeli nam milosrđe po Krvi Isusa Krista, Svoga preljubljenog Sina; udijeli nam milosrđe, mi Te zaklinjemo! Amen! Amen! Amen!

Na velika zrna:
Vječni Oče! Prikazujemo Ti Rane Gospodina našega Isusa Krista – (svi) da se izliječe rane naših duša!

Na mala zrna:
Moj Isuse, oproštenje i milosrđe – (svi) po zaslugama Tvojih svetih Rana!

Na kraju krunice 3 puta:
Vječni Oče! Prikazujemo Ti Rane Gospodina našega Isusa Krista – (svi) da se izliječe rane naših duša!

6. Draga Majko, prežalosna Gospo, Kraljice! Gledajući pošast današnjice, pobačaj, vidiš kakvu strahotu taj grijeh čini u dušama Tvoje djece. Rastavljeni brakovi, bolesti, ovisnosti, depresije, život u tami, u beznađu, samoubojstva, ratovi, mržnja… Majčice, Ti znaš da je to strašna posljedica čedomorstva u utrobi. Ti si rodila Isusa u hladnoći Betlehema, Ti si Ga nosila u progonstvo u Egipat, ti si Ga odgajala u siromaštvu Nazareta i gledala krvava na križu. Ti si Majka Života, Zaštitnica nerođenih. Ti daj snage majkama da žele i da štite život kojega nose pod srcem! Ti daj snage mladićima i muževima da se ne boje života, djeteta, nego da ga zahvalno prihvate i vole! Ti svojim zagovorom obrati političare koji potpisuju zakone protiv života! Ti pomozi liječnicima da beskompromisno brane život od začeća do prirodne smrti, na što su se po pozivu zakleli! Ti, Majko Života, pomaži u borbi, u molitvi i žrtvi, onima koji stoje uz život i slijede tako nauk naše crkve! Marijo Majko, ja Te ljubim, ja Ti zahvaljujem, ja prizivam Tvoju nebesku pomoć i zaštitu od požude tijela, svijeta i zlog duha. Pobjednice stare zmije, MOLI ZA NAS!

USRDNE MOLBE GOSPI ŽALOSNOJ

Sveta Marijo, bez istočne ljage grijeha začeta – (svi) ZAGOVARAJ NEROĐENE!
Sveta Bogorodice
Majko Kristova
Majko našeg raspetog Spasitelja
Majko puna boli
Majko sva u suzama
Tužna Majko
Usamljena Majko
Rascviljena Majko
Majko nerođenih
Mačem boli probodena Majko
Majko potištenih
Kraljice mučenika
Utjeho rastuženih
Pomoćnice stradajućih
Obrano zapuštenih
Potporo udovica i sirota
Zdravlje bolesnih
Nado tugujućih
Luko tonućih
Utočište grešnika
Nado zdvajajućih
Majko milosrđa


Po Tvojem siromaštvu u betlehemskoj štalici – (svi) SVRNI SVOJ POGLED NA NAJMANJE!
Po Tvojoj boli kod proročanstva Šimunova
Po Tvojem tužnom bijegu u Egipat
Po Tvojoj velikoj žalosti, kojom si dijete Isusa tražila –
Po Tvojoj velikoj žalosti, koju si ćutjela kad su proganjali Tvog božanskog Sina –
Po Tvojem strahu koji si osjećala kad su Isusa uhvatili
Po boli koju si osjećala kad Ga je Juda izdao, a Petar zatajio
Po boli koju si osjećala kad si Ga susrela pod križem
Po mukama Tvog srca kod razapinjanja Isusova
Po smrtnoj boli svojoj kod smrti Isusove
Po maču boli koji je Tvoju dušu probio kad su proboli srce Isusovo
Po naricanju za mrtvim tijelom u Tvojem krilu
Po Tvojoj tuzi na grobu
Po Tvojoj napuštenosti kad su Isusa u grob položili
Po suzama koje si za svojim Sinom lijevala
Po Tvom divnom predanju u volju božju, kojim si sve boli podnosila
Po suzama Tvojim isplakanim zbog pobačaja nevinih


Kraljice mira – (svi) IZMOLI NAM USTRAJNOST U BORBI ZA ŽIVOT!
U svim našim nevoljama
U bolesti i tuzi
U bijedi i nevolji
U potrebama i napuštenosti
U strahu i pogibelji
U borbi za poštivanje života
U svim napastima
U času smrti naše
Na strašnom sudu
Moli za nas Djevice prežalosna

7. Pomolimo se:

Oče vječni, puni pouzdanja srdačno vjerujemo da si našu molitvu po zagovoru Marije, Majke nerođenih čuo i uslišao. Znamo također, da si uslišao naše vapaje izražene s ljubavlju, radostan što mnoga Tvoja djeca rade s Tobom nepoštivanju života od samog začeća.

Isuse, Bože naš, želimo biti “treće srce” koje će zajedno sa tvojim Srcem i sa Prečistim Srcem Marijinim moliti i raditi da se nerođeni rode; sigurno i sretno. Podrži nas u toj borbi, u toj molitvi i nastojanju da Ljubav bude ljubljena!

Duše Sveti, Gospodine, daj nam snage da ne klonemo na putu obraćenja i svjedočenja o Milosrđu božjem prema grešnicima. Naše molitve ispuni silom i pomazanjem. Daj da budemo Kristovo svjetlo u tami svijeta, živeći sakramentima i gledajući u Nebo, Domovinu u koju idemo.

Majko nerođenih, svi Anđeli i Sveti, zaštitnici dječice; sveti Rajmunde Nonnate, sveti Gerarde Majaella, sveta Ivanko Beretta Molla i ostali, molite za nas, zagovarajte nas pred prijestoljem Božjim! Hvala, hvala, hvala Nebesima što ljube nerođene i njihove roditelje, što ćemo zajedno jednom uživati u vječnoj radosti i miru. Amen.

PROŠNJE PRESVETOJ ISUSOVOJ KRVI

Predragocjena Krvi našeg Spasitelja – (svi) SPASI NEVINU DJEČICU!
Ti, Krvi novoga i vječnoga Saveza
Ti, vrelo Božjih milosti
Ti, zaštito najmanjih i nevinih
Ti, izvore žive vode
Ti, dragocjena otkupnino za grešnike
Ti, založe vječnoga blaženstva
Ti, ključu za vrata nebeska
Ti, spase u našim nevoljama
Ti, meleme za naše rane
Ti, sredstvo oproštenja grijeha
Ti, nado siromašnih
Ti, utjeho žalosnih
Ti, okrjepo slabih
Ti, zdravlje bolesnih
Ti, pomirbo grešnika
Ti, radosti pravednika
Ti, utočište kršćana
Ti, čuđenje anđela
Ti, snago apostola
Ti pouzdanje mučenika 
Ti, blaženstvo svetaca
Ti, spasenje pobačenih
Milostiv budi – (svi) OPROSTI NAM, ISUSE!
Milostiv budi – (svi) USLIŠI NAS, ISUSE!
Od svakoga zla – (svi) OSLOBODI NAS, ISUSE!
Od svake nepravednosti
Od ljubomore i zavisti
Od srditosti i mržnje
Od svake lijenosti
Od rada i bune
Od gladi i neplodnosti
Od pobačaja i bludnosti
Od kuge i bolesti
Od nagle i nepripravne smrti
Od vječnog prokletstva
Po predragocjenoj i svetoj Krvi svojoj
P svetoj Krvi, koja je na Maslinskoj Gori iz tvojih žila tekla
Po svetoj Krvi, koju si kod bičevanja prolio
Po svetoj Krvi, koju si noseći teški križ prolio
Po svetoj Krvi, koju si kod razapinjanja prolio
Po svetoj Krvi, koju si na Posljednjoj Večeri svojim apostolima dao
Mi, koji smo grešnici – (svi) TEBE MOLIMO, USLIŠI NAS!
Da nas poštediš, po snazi Krvi svoje
Da nam oprostiš, po milosti krvi svoje
Da nam udijeliš pravu pobožnost
Da nam udijeliš Tvoj sveti strah
Da nam udijeliš zahvalna srca prema Tebi
Da nam udijeliš goruću ljubav prema Tebi
Da nam udijeliš revnost za dobro
Da nam udijeliš pravu mržnju za zlo
Da nam udijeliš skrušeno pokajanje zbog naših grijeha
Da svojom Krvlju duše naše okrijepiš
Da nas po njoj s Bogom Ocem pomiriš
Da nas po njoj na krepost bodriš
Da nas po njoj učiniš ustrajnima u svojoj ljubavi
Da nas po njoj u napastima jačaš
Da nam po njoj naše grijehe oprostiš
Da nam po njoj zaslužene kazne otpustiš
Da nam po njoj u smrti u pomoć pritekneš
Da nam po njoj sretnu smrt udijeliš
Da nas po njoj od muka čistilišta sačuvaš
Da po njoj trpeće duše u čistilištu oslobodiš
Da nam o njoj iskažeš svoje milosrđe
Da po njoj spriječiš pobačaje
Da po njoj oprostiš svima koji su se o život ogriješili
Nismo otkupljeni prolaznim dobrima, zlatom ili srebrom – (svi) već zaslugom dragocjene Krvi Isusa, neokaljana Jaganjca.

8. LITANIJE SVETIM SRCIMA ISUSA I MARIJE ZA SPAS NEROĐENIH

Srca Isusa i Marije, dva sveta ognjišta ljubavi – (svi) SPASITE NEROĐENE!
Srca Isusa i Marije, sigurne luke spasa
Srca Isusa i Marije, utočišta nevinih srdašca
Srca Isusa i Marije, utjehe u našim borbama
Srca Isusa i Marije, snage u našim nemoćima
Srca Isusa i Marije, pomoći u našim potrebama
Srca Isusa i Marije, najsnažnije obrane od Zloga
Srca Isusa i Marije, izvori mira i milosrđa
Srca Isusa i Marije, ispunjena oproštenjem i pomirenjem
Srca Isusa i Marije, koja odvraćate osudu i gnjev
Srca Isusa i Marije, koja darujete nježnost i milost
Srca Isusa i Marije, obrane od zavisti i mržnje
Srca Isusa i Marije, zaštite od grijeha i nečistoće ovoga svijeta
Srca Isusa i Marije, slavna vrela života i radosti
Srca Isusa i Marije, pouzdane jakosti u kušnjama i napastima
Srca Isusa i Marije, koja skršujete oholost i uznositost
Srca Isusa i Marije, koja uništavate zle želje i sklonosti
Srca Isusa i Marije, suprotnosti svih zlih neumjerenosti
Srca Isusa i Marije, stijene spasa žena i djevojaka
Srca Isusa i Marije, pećine jakosti muževa i mladića
Srca Isusa i Marije, snažni štitovi u trenucima očaja
Srca Isusa i Marije, oružja vjere i ljubavi Boga Trojjedinoga
Srca Isusa i Marije, Bezgrešna i Prečista naša naslado
Srca Isusa i Marije, koja dajete život u punini
Srca Isusa i Marije, koja čuvate začetu djecu Božju
Srca Isusa i Marije, koja ćete izvojevati zadnju pobjedu
Srca Isusa i Marije, koja nas ljubite neopisivim žarom
Srca Isusa i Marije, koja sagorijevate u milosrdnoj ljubavi
Srca Isusa i Marije, razapeta, ponižena i odbačena
Srca Isusa i Marije, proslavljena, ustoličena i vladajuća
Srca Isusa i Marije, najvjerniji prijatelji djece i malenih
Srca Isusa i Marije, sjajni odsjaji nebeskih divota
Srca Isusa i Marije, čuvari ćudoređa i poniznosti
Srca Isusa i Marije, najsigurnije pomoći nerođenih
Srca Isusa i Marije, JA VAS LJUBIM I MOLIM

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh