Preporučamo

NITKO NE BI TREBAO BITI GLADAN!

„GDJE DJELUJEMO“ Pokrenuta ljetna kampanja Marijinih obroka. Uključi se! I ti možeš pomoći. Prosječan trošak prehrane jednog djeteta „Marijinim obrocima“ kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune. Danas nitko ne bi trebao biti gladan. Priključi nam se u pomaganju najsiromašnijih – gladnih i zapostavljenih u kampanji „Marijin obroka“!

Foto: „Marijini obroci“

Kampanja „Marijinih obroka“ pod nazivom „Gdje djelujemo“, putovat će kroz 19 zemalja u kojima se pripremaju obroci za više od 1,6 milijuna gladne djece…

Kako bi svoje podupiratelje upoznali sa širokim djelovanjem diljem svijeta, Marijini obroci Hrvatska pokrenuli su kampanju koja će se tijekom kolovoza odvijati na njihovim društvenim mrežama.

Kampanja pod nazivom „Gdje djelujemo“ putovat će kroz svih 19 zemalja u kojima se pripremaju obroci za više od 1,6 milijuna gladne djece, kao i zemlje u kojima se prikupljaju donacije. Prosječan trošak prehrane jednog djeteta „Marijinim obrocima“ kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

Zajedno pomažu preobraziti živote stotina tisuća siromašne djece diljem svijeta!

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u najsiromašnijim zemljama svijeta uspostavlja školski program prehrane kako bi privukli kronično gladnu djecu u učionice. Tih je zemalja čak 19 na 5 kontinenata!

No osim zemalja u kojima se dijele obroci, čak je 16 zemalja u kojima se prikupljaju donacije.

Unatoč različitim podrijetlima, rasama, religijama, jezicima i okolnostima, smatraju se velikom obitelji koja radi za ostvarivanje zajedničkog cilja.

U sklopu kampanje bit će prilika čuti svjedočanstvo djevojke Lette iz Malavija koja je među prvima primala Marijine obroke, a koju smo upoznali u filmu Dijete 31

Ujedinjeni su zajedničkom vizijom davanja dnevnog obroka na mjestu obrazovanja svakom djetetu kojem je to potrebno. Zajedno pomažu preobraziti živote stotina tisuća siromašne djece diljem svijeta!

U sklopu kampanje bit će prilika čuti svjedočanstvo djevojke Lette iz Malavija koja je među prvima primala Marijine obroke, a koju smo upoznali u filmu Dijete 31.

Pratite Facebook i Instagram Marijinih obroka – zajedno virtualno putujemo svijetom humanitarnog djelovanja!

Za više informacija o Marijinim obrocima posjetite www.marysmeals.hr.

 

„Marijini obroci“ – tko smo

 

Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.

Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva

Marijini obroci hrane više od 1,6 milijuna gladne djece svakog školskog dana na pet kontinenata, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu

Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu, broj ispisanih se smanjuje kao i izostanci, koncentracija na nastavi je poboljšana, rezultati su bolji, roditelji su manje zabrinuti, a djeca su sretnija.

Kampanja „Marijinih obroka“ započela je 2002. godine kad je Magnus McFarlane-Barrow posjetio Malavi u vrijeme velike gladi i tamo upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njena najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije u životu, on je jednostavno odgovorio: „Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.”

Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. To je moguće zbog vojske predanih volontera…

Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80 000 samo u Malaviju.

Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 16 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu, Ekvadoru i Zambiji, gdje svakodnevni obrok prima oko 13.000 gladne djece.

Za više informacija o Marijinim obrocima posjetite www.marysmeals.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh