Aktualnosti

FRA PETER TABICHI

Franjevac izabran za najboljeg učitelja na svijetu Primajući nagradu, franjevac je rekao: „Ovdje sam isključivo zbog uspjeha mojih učenika. Ova nagrada im pruža priliku. Ona poručuje svijetu da mogu sve.”

Franjevac izabran za najboljeg učitelja na svijetu

Foto: Global Teacher Prize


 

Fra Peter Tabichi izabran je za najboljeg učitelja na svijetu i pritom osvojio nagradu od milijun dolara. Ovaj profesor matematike i fizike nagrađen je za svoj rad i postignuća u školi koja se nalazi u zabačenom području kenijske Velike rasjedne doline. Naime, brojni učenici nemaju knjige ni uniforme, stoga trideset i šestogodišnji Peter daje 80 posto svoje plaće za siromašne učenike omogućavajući im bolje školovanje.

„Nije sve u novcu“, kaže fra Peter čiji učenici dolaze iz ugroženih obitelji, a mnogi od njih su siročad. Franjevac ističe da grupa od 70-ak i više učenika posjeduje samo jedno računalo. Usto, mnogi u školu moraju pješice i po nekoliko kilometara.

Primajući nagradu, franjevac je rekao: „Ovdje sam isključivo zbog uspjeha mojih učenika. Ova nagrada im pruža priliku. Ona poručuje svijetu da mogu sve.”

Fra Peter Tabichi osvojio je nagradu za najboljeg učitelja na svijetu, a bio je jedan od 10 tisuća nominiranih iz 179 zemalja svijeta.

Više o njemu možete pogledati na linku ovdje.

Izvor: HKM

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 258
  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Klub prijatelja
Na vrh