Duhovna glazba

NESHVAĆENI?

FRANCUSKI VOICE Pravoslavni sjemeništarci svojom izvedbom zaprepastili žiri

Foto: Shutterstock

 

Prepoznaju li pop pjevači kvalitetu izvedbe vjerskih pjesama?

Grupa ruskih sjemeništaraca nastupila je u francuskoj emisiji „The Voice“. Suci su bili zaprepašteni.

Na početku nastupa moglo se vidjeti kako suci ne mogu zaključiti koliko pjevača uopće nastupa jer su glasovi ove petorice sjemeništaraca odzvanjali dvoranom.Izveli su duhovni napjev iz Velikog pokajničkog kanona Andrije Kretskog „Dušo moja, dušo moja, ustani što spavaš?“ koja se obično izvodi u korizmeno vrijeme.

Iako su suci bili vidno iznenađeni, nitko od njih nije stisnuo gumb za prolazak. Kasnije su komentirali kako su bili toliko očarani izvedbom da su jednostavno zaboravili da moraju stisnuti gumb kako bi sjemeništarci prošli u drugi krug natjecanja. Iako je ovo zasigurno jedna od najljepših izvedbi u ovoj emisiji uopće, ruski su sjemeništarci dobili samo jednu priliku da pokažu svoj talent.

Što reći? Je li ljepota i snaga ovog duhovnog napjeva bila previše za televizijsku emisiju? Kako piše u Matejevu evanđelju 7,6: „Ne dajte svetinje psima! Niti svoga biserja bacajte pred svinje da ga ne pogaze nogama pa se okrenu i rastrgaju vas.“

Na kraju, trebamo biti iskreni i realni i zaključiti da nitko od prisutnih u žiriju ne bi mogao dati ni jedan savjet ovim sjemeništarcima koji bi im pomogao u glazbenoj karijeri.

 

Izvor: Aleteia https://aleteia.org/2020/01/27/orthodox-seminarians-shock-french-voice-judges/

Prevela: Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh