Svjedočanstva

DAN SVEĆENIKA

Fra Mate Bašić podijelo što mu je fra Bonaventura Duda kazao kad ga je uhvatio strah prije ređenja: „Nisam dostojan…” Izmolimo danas barem jednu molitvu za naše svećenike

Foto: Mate Bašić Facebook

 

Veliki četvrtak je dan Gospodinova tužnog oproštaja od svojih učenika – ali i dan dva neizmjerna dara! Na posljednjoj večeri Gospodin nam je darovao dar svećeništva, da sve čine njemu na spomen. Da slave misu i dijele sve sakramente, koji su nam sigurni put u nebo.

Na ovaj dan i fra Mate Bašić prisjetio se straha prije svećeničkog ređenja i riječi svog duhovnika fra Bonaventure Dude:

Sjećam se dana prije svećeničkog ređenja kada me uhvatio strah i pohitao sam do fra Bonaventure Dude, koji mi je bio otac, brat, učitelj i duhovnik, te mu se pojadao da me strah jer nisam dostojan toga svetoga reda.

On mi se tada nasmijao i rekao: ‘Kršćanine! A tko je toga dostojan? Ta Bog te čini dostojnim! Pogledaj, Bog zna kakav si, što si, koje su tvoje slabosti, sve zna o tebi i On, Bog, tebe takva zove i čini te dostojnim’”, prisjetio se fra Mate i pozvao na molitvu za svećenike.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh