Duhovnost

Fra Marinko: „Molim te da se danas u molitvi sjetiš svojega svećenikaˮ

Foto: Shutterstock


 

»Dozva dvanaestoricu svojih učenika i dade im vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć. Posla ih i uputi:
„Pođite k izgubljenim ovcama doma Izraelova! Putem propovijedajte: ‘Približilo se kraljevstvo nebesko!’ Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!“«
(Mt 10,1;6-8)

 

Isus je pogođen mnoštvom koje hrli za njim te očekuje utjehu, spasenje, zdravlje… Odgovornost i vlast da u njegovo ime naviještaju kraljevstvo nebesko, Isus prenosi na svoje učenike.

Pod tom službom, pod tim teretom danas podrazumijevamo naše svećenike, premda je to poziv i odgovornost svakog kršćanina

Nije to mala stvar. Pođite izgubljenim ovcama, bolesnima, mrtvima, gubavima, opsjednutima… Razdajte se besplatno jer sam vam besplatno dao. Pod tom službom, pod tim teretom danas podrazumijevamo naše svećenike, premda je to poziv i odgovornost svakog kršćanina. Ali nije ti naodmet iskoristiti Isusovu riječ za danas i pomoliti se za svojega svećenika, onoga koji te je krstio ili kod kojega se ispovijedaš, bilo kojega. Sjeti se danas svojega pastira i moli za potrebnu snagu, prosvjetljenje, strpljivost, zdravlje, ustrajnost u pozivu i predanje u radu.

Sjeti se danas svojega pastira i moli za potrebnu snagu, prosvjetljenje, strpljivost, zdravlje, ustrajnost u pozivu i predanje u radu

Isus je pogođen i tvojim potrebama, tvojim izgubljenostima i mnogo je odgovornosti koje zbog tebe stavlja na leđa tvojega pastira. Prvi put ću u »efi« biti malo osobniji, kao fratar, ali ne svećenik, kao netko tko je često u prostoru između oltara i prve crkvene klupe, kao netko tko bez svećenika ne može blagovati Kristovo tijelo: molim te da se danas, bez osobita razloga, u molitvi sjetiš svojega svećenika.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh