Duhovnost

JOŠ VEĆA BITKA DOBRA I ZLA

FRA JOZO GRBEŠ: Molite! Vrijeme koje dolazi bit će kompleksno Nalazimo se u vremenu poprilično otvorenog sukoba dobra i zla, kaže fra Jozo. Zlo se najviše očituje u laži. Nadam se da će ovo vrijeme mnogima otvoriti oči. Pandemija mijenja svijet. Radikalno ga mijenja.

Foto: Screenshot


Fra Jozo Grbeš, kustos hrvatskih franjevaca SAD-a i Kanade, Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji u emisiji Susret, Radiopostaje Mir koju uređuje i vodi Višnja Spajić istaknuo je važnost molitve u našim životima. Pogotovo za vrijeme pred nama. “Nalazimo se u vremenu poprilično otvorenog sukoba dobra i zla”, kaže fra Jozo. “Zlo se najviše očituje u laži. Nadam se da će ovo vrijeme mnogima otvoriti oči. Pandemija mijenja svijet. Radikalno ga mijenja”, istaknuo je franjevac koji djeluje u Americi.

Nakon zatišja – dogodit će se nešto jako lijepo

“Ovo što se događa zadnjih mjeseci ostavilo je mnoge ljude praznima. Trebaju duh, snagu iznutra. Međugorje će sigurno odigrati veliku ulogu nakon svega. Ponudit će nešto što ovaj svijet ne može”, kazao je fra Jozo.

Vrijeme koje dolazi bit će kompleksno

“Molim ljude neka mole da se ljudima otvore oči, vrijeme u kojem živimo i koje dolazi sigurno će biti kompleksno. I bit će to još veća bitka dobra i zla. Neka samo za to mole. Kada god molimo za nešto što nije sebično u našem interesu isključivo – ta molitva je veličanstvena! Ništa drugo ne treba. Ja mislim da tom molitvom onda čovjek dobiva i mir duše i puninu života i neće nikada biti prazan”, poručio je fra Jozo Grbeš.

Božja providnost

“Kad sam ja bio dijete onda je majka nas učila nešto što je meni ostalo za cijeli život. A to je, ona bi rekla – sinko, kad ne znaš što ćeš, kud ćeš ili kad je nešto teško, moli se Božjoj providnosti. Ja sam uvijek mislio da je to snažna molitva pa će Bog providjeti, naći će nekoga, nešto, naći će vrijeme ili ljude preko kojih će učiniti što treba učiniti, ja mu ne mogu reći što i kako jer ja ne znam. Ali snagom te providnosti mislim da Gospa čini velika djela”, kazao je fra Jozo u emisiji Susret.

Cijela emisija dostupna je i na Youtube kanalu Radiopostaje Mir.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh