Duhovnost

UZMI I ČITAJ

Fra Ivo Pavić: Mnogi su posvjedočili o ozdravljenjima, kao i o primanju Krštenja Duhom Svetim dok se čitala Biblija Donosimo vam ulomak iz nove knjige fra Ive Pavića, „Uzmi i čitaj“

Fra Ivo Pavić: Mnogi su posvjedočili o ozdravljenjima, kao i o primanju Krštenja Duhom Svetim dok se čitala Biblija

Foto: Pixabay


 

Biblija mijenja život

Najveća je potreba danas čitati Bibliju. Jer ona nema neku vrijednost ako je nitko ne čita. Ne trebamo je samo držati na polici kao ukras, već je trebamo i čitati. Trebamo je čitati i proučavati zato što je toliko lažnog učenja u svijetu. Sveti Ivan Zlatousti piše da je vjernicima u svijetu potrebnije čitanje Biblije nego redovnicima. Zašto? Zato što oni u svijetu svakodnevno bivaju ranjavani i njima je najpotrebniji lijek. Biblija je poruka života koja potiče klijanje života u onome tko je čita. To je istinska poruka spasenja.

Također, Biblija je i svakodnevni priručnik koji će ti dati mnogo praktičnih savjeta i odgovore na mnoga pitanja: Kako imati uspješan brak? Kako biti dobar roditelj? Kako biti dobar prijatelj? Što je uspjeh i kako ga postići? Kako se mogu promijeniti? Što je u životu važno?

Sveti Grgur Veliki, Papa, rekao je da „Pismo raste sa čitateljem“. Drugim riječima, što ga više budemo čitali, više ćemo ga i razumjeti! Uvijek iznova otkrivamo dublji smisao Pisma. Oci Drugog vatikanskog sabora uputili su svim vjernicima poruku da čestim čitanjem božanskih Pisama izuče „najuzvišenije poznavanje Isusa Krista“ (Fil 3,8). Također, Biblija je i svakodnevni priručnik koji će ti dati mnogo praktičnih savjeta i odgovore na mnoga pitanja: Kako imati uspješan brak? Kako biti dobar roditelj? Kako biti dobar prijatelj? Što je uspjeh i kako ga postići? Kako se mogu promijeniti? Što je u životu važno? Kako mogu podnijeti nepravedne okolnosti i loše događaje u svom životu pobjedonosno? Kako oprostiti? Na sva ova i druga pitanja Biblija ima spreman odgovor.

U župama su mnogi posvjedočili o ozdravljenjima dok se danonoćno čitala Biblija od korica do korica. Ima svjedočanstava o primanju Krštenja Duhom Svetim i ozdravljenjima kod čitanja Biblije

Postoje brojna svjedočanstva da čitanje Biblije mijenja život. Od alkoholičara čini trijeznog čovjeka, od mrzitelja čini osobu punu ljubavi, a od grješnika pravi svece. U župama su mnogi posvjedočili o ozdravljenjima dok se danonoćno čitala Biblija od korica do korica. Ima svjedočanstava o primanju Krštenja Duhom Svetim i ozdravljenjima kod čitanja Biblije.

Jednom sam pročitao o čovjeku koji je život proveo u zatvoru. Bio je teški kriminalac. Sve što je činio bilo je pogrešno. Gadio se sam sebi i mrzio sebe. Nakon duljeg vremena posegnuo je za Biblijom koju mu je netko bio ostavio, te čitajući je, doživio nevjerojatno duhovno ozdravljenje koje je promijenilo čitav njegov život. Više se nije svađao. Više nikoga nije mrzio. Vrlo brzo je bio pomilovan i pušten iz zatvora. Postao je nova osoba. U Bibliji piše: „Zato, ako je tko u Kristu, novi je stvor; staro prođe, gle, novo nasta!“ (2 Kor 5, 17). To iskustvo je on doživio.

Iz knjige „Uzmi i čitaj“ autora dr. sc. Ive Pavića, OFM. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh