Aktualnosti

PROPOVIJED

FRA AUGUSTIN ČORDAŠ Osim što uništava započeti život, pobačaj ostavlja posljedice i na ženu Na kraju svakog dana, postavlja se samo jedno pitanje. Pitanje tvoga i moga spasenja…

Foto: Screenshot

 

Svjedoci smo da je pobačaj svakodnevna pojava, da ga nerijetko izvršavaju i vjernici i da se općenito stav Crkve o toj stvarnosti ne doživljava dovoljno ozbiljno, nego se problematici pristupa subjektivistički i relativistički.

Veliku ulogu u takvom poimanju imaju mas-mediji koji pobačaj predstavljaju kao ženino pravo, a započeti život ne smatraju ljudskim bićem.

Pobačaj, osim što uništava započeti život, ostavlja i mnogostruke posljedice na ženu

Istina je da se u praksi mogu pojaviti vrlo kompleksne situacije i tematici pobačaja doista treba pristupiti cjelovito, a kršćanska ljubav tražit će razumijevanje za osobne drame savjesti, no jednako tako treba imati u vidu da se ubojstvom nerođenog djeteta neće nijedan problem umanjiti, nego još dodatno povećati.

Važno je shvatiti i prihvatiti učenje Crkve i ne opravdavati se neznanjem ili nekim drugim razlozima, jer se često događa da pobačaj, osim što uništava započeti život, ostavlja i mnogostruke posljedice na ženu, kao i na druge koji u njemu na bilo koji način sudjeluju.

„Ti si prorok, ti svjedočiš da Bog postoji, da mu vjeruješ… Zašto onda radiš ono što je društvu ‘normalno’, a ne ono što je Gospodinu normalno? Proroci ne rade ono što je društvu normalno, proroci provociraju.“

Tvoj je put posut trnjem i boli, ali i blagoslovima

Na kraju svakog dana, postavlja se samo jedno pitanje. Pitanje tvoga i moga spasenja.

Ti si, čovječe stvoren za nebo. Tvoj je put posut trnjem i boli, ali i blagoslovima. Jer nebo je tvoj cilj, samo u nebu svi možemo naći svoj spas. Ne živiš ovaj život da te ljudi i društvo prihvate, živiš da dođeš u nebo. Jer ako tvoj cilj nije nebo – zalutao si, vrati se. Trgni se iz svoje nevjere.

 

Cijelu propovijed možete poslušati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh