Aktualnosti

POTREBNA JE VAŠA POMOĆ

Fr. Ivan Dominik Iličić zahvalio na tri godine svećeništva i uputio apel Centar za mlade u Rijeci postaje sve manji, jer hvala Bogu dolazi sve više mladih.

Foto: Facebook Ivan Dominik Iličić


Studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić zahvalio se u emotivnoj objavi na Facebooku na tri godine svećeništva koje je proslavio u nedjelju, te je uputio dvije zamolbe. Njegovu objavu vam prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji, današnji datum je za mene posebno važan, pročitajte tekst molim vas do kraja jer vas molim nešto i za pomoć. Toga dana prije tri godine sam zaređen za svećenika polaganjem biskupa Mije Gorskoga u samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice svete krunice u Zagrebu. Prije svega vas molim za molitvu kako bi mogao s još više žara nastaviti svoje svećeničko poslanje i sve vas blagoslivljam na današnji dan i dijelim sliku koja prikazuje obrednu gestu pomazanja svećenikovih ruku prilikom svećeničkog ređenja.

Znakovito je što me je zaredio biskup koji je na poseban način zadužen za mlade pri hrvatskim biskupima i što je u isto vrijeme u Rijeci toga dana bila posveta centra za mlade bl. Miroslav Bulešić u koji sada djelujem kao studentski kapelan. U tom trenutku nisam znao da ću doći na službu u Rijeku, a još manje da postoji taj centar za mlade i da ću u njemu djelovati. Taj centar nam postaje sve manji jer hvala Bogu dolazi sve više mladih.

Želim vas zamoliti za pomoć oko našega centra za mlade jer trebamo popravljati krov, nabaviti razglas, rasvjetu, nešto tehnike za studio i ima i drugih troškova i potreba, a biskupija ne može to sve sama.

Ako želite i možete pomoći molim vas da ovih dana uplatite nešto od srca na račun HR3924020061500066011 Riječka nadbiskupija (podračun za Centar za mlade.) U opis možete staviti donacija ili pomoć za centar za mlade. Adresa Slavka Krautzeka 74, 51000 Rijeka, model 99, BIC za uplate iz inozemstva ESBCHR22, ako možete pomozite i za župnu akciju koju pomaže i moj prijatelj vlč. Marko Torbar župnik župe iz Čučerja koja je jako stradala u potresu. U akciji skupljaju novac za drva za grijanje za obitelji stradalih domova. Skupilo se 10 000 kn, a trebalo bi još oko 20 000 kn. Neka svatko uplati po malo i skupit će se. Podatci su Župa Pohoda Blažene Djevice Marije, Župni karitas Čučerje, Trg Svete Marije Čučerske 2, 100040 Zagreb, broj računa HR7823900011100129399. model 99, opis plaćanja donacija za drva.
Hvala vam od srca na svemu i blagoslovljen vam ovaj za mene poseban dan koji je ove godine i dan Gospodnji, nedjelja”, poručio je riječki studentski kapelan.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh