Razno

U SKLOPU SVETIŠTA ISUSOVE MUKE

FOTO Svetište Života u SAD-u: Skulptura koja prikazuje Isusovu bol nad grobom nerođene djece pravi je umjetnički dragulj Brončana skulptura Isusa Krista u prirodnoj veličini, koji u agoniji zbog smrti nerođenog djeteta plače nad grobom i u rukama drži odbačeno, nerođeno dijete, vjerno prikazuje bol koju Isus osjeća nad žrtvama pobačaja. U samo godinu dana svetište je posjetilo oko 250 tisuća ljudi

Foto: Facebook

 

U sklopu svetišta Isusove Muke u Sjedinjenim Američkim Državama, nalazi se i nadgrobni spomenik posvećen nerođenoj djeci. Spomenik se nalazi u saveznoj državi Indiani i pravi je umjetnički dragulj.

Brončana skulptura Isusa Krista u prirodnoj veličini, koji u agoniji zbog smrti nerođenog djeteta plače nad grobom i u rukama drži odbačeno, nerođeno dijete, vjerno prikazuje bol koju Isus osjeća nad žrtvama pobačaja.

Ideja bračnoga para

Ovo je hodočasničko mjesto posvećeno Svetosti Života i nalazi se u prekrasnom, multimedijalnom memorijalnom vrtu.

Na nadgrobnoj je ploči urezan biblijski stih: „Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh“ (Jr 1,5). Svetište je napravljeno na imanju bračnog para Schilling, koji su željeli podržati svoju župu sv. Ivana Evanđelista. Prije 20 godina kupili su zemljište kako bi župljani mogli lakše pristupiti obližnjem marijanskom svetištu. No tada nisu mogli pretpostaviti da će njihova parcela postati mjestom još većega svetišta, svetišta Kristove Muke u sklopu kojega se nalazi i Svetište Života. U samo godinu dana svetište je posjetilo oko 250 tisuća ljudi.

Popularnosti ovoga svetišta možda pridonosi i to što lokacije i mjesta molitve vjerno dočaravaju krajolik Svete Zemlje, ali, kako Schilling svjedoči, najviše je zaslužan Duh Sveti koji je vodio svaki njihov korak u planiranju i izgradnji svetišta.

Fotografije Svetišta možete pogledati ovdje:

Izvor: Medjugorje-info.com

Foto: Facebook stranica Sanctity of Life Shrine

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh