Zanimljivosti

#PRIORITETI

FOTO Svećenik pred trgovinom odaslao jasnu poruku vjernicima Iako su crkve otvorene, zbog pandemije neki su biskupi objavili kako dolazak vjernika na nedjeljnu Svetu Misu nije obavezan. Mnogi su čini se uhvatili to kao „slamku spasa”, odnosno dobro opravdanje...

Foto: o. Carlos Limongi, Instagram 

 

Otac Carlos Limongi iz nadbiskupije New York objavio je na Instagramu fotografiju s porukom lokalnim katolicima: „Ako možete doći u kupovinu po namirnice, onda možete doći i na misu”.

Fotografiju je snimio ispred jedne njuroške trgovine, s maskom na licu, prije početka Korizme. Uz poruku dodao je i hashtag-ove: ne osuđujem, prioriteti, Kruh života…

Iako su crkve otvorene, zbog pandemije neki su biskupi objavili kako dolazak vjernika na nedjeljnu Svetu Misu nije obavezan. Mnogi su čini se uhvatili to kao „slamku spasa”, odnosno dobro opravdanje… Ali, znamo da Bogu ništa ne možemo sakriti, pa ni pravi razlog zašto nismo na nedjeljnoj Svetoj Misi.

 

 

 

 

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh