Svjedočanstva

FOTOGRAFIJA DANA

FOTO SUZE OCA MLADOMISNIKA IZ PODKRAJA Od prognanika do ponosnog oca Predivno je vidjeti ove suze kao svjedočanstvo Božje milosti u nama

suze oca mladomisnika

Foto: centralna.ba


 

Zlatko Trupina, otac je vlč. Mateja koji je u subotu u rodnoj župi svete Ane u Podkraju proslavio mladu misu.

Zlatkova suza radosnica, nakon što njegov sin slavi mladu misu, a propovijeda vlč.Anto Bobaš, uhvaćena je fotoobjektivom kao uspomena na predivan trenutak radosti koji je ovaj otac proživio.

Od progonstva do današnje radosti

Zlatko je 1992. godine bježeći od agresora, napustio rodni Đelilovac te je kao izbjeglica živio u Gladniku, kod Nove Bile. Godine 1995. Zlatku se rađa sin Matej, a kasnije i Ivan. Tek 2000. godine, Zlatko se među prvima vraća u obnovljenu kuću u svoj Đelilovac, na svoje ognjište.

Životna je priča vlč. Mateja

Matej je prvi put osjetio svećenićko zvanje, sa nepune tri godine.

Sjećam se tate, kada je odlazio rano da radi na kući u Đelilovcu, a vraćao se kasno, kada smo brat i ja već zaspali. Sjećam se kada je nestalo struje, titranje svijeće idilično je slalo poruku da njezina svijetlost pomaže i onda kada zakažu svi uređaji. Tata se u međuvremenu vratio i donio raspelo, koje je kupio u Podkraju. Uzeo sam ga i prekrižio brata. Taj spoj idile i mistike urezao mi se u sječanje. Kako su godine prolazile bio sam sve odlučniji da budem svećenik, te sam na preporuku kuma Vite, odlučio da krenem u Dominikance.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh