Duhovnost

LJUBITI

(FOTO) Što ti opažaš u drugim ljudima? A što je baka opazila u ovoj djevojci koja ju je provocirala? Promisli o tome svemu kada budeš ljubio Isusovo tijelo u svetoj pričesti, kada ćeš ga ljubiti najljepšim mislima, kad ćeš molitvama brisati noge

Foto: Screenshot

 

Skupina moliteljica, slušateljica Radio Marije, molile su Krunicu Božjeg Milosrđa pred jednom klinikom u Poljskoj. Pored njih bile su i aktivistice. Mlada djevojka, ogrnuta LGBT zastavom provocirala ih je, izvikivala parole… A onda joj je prišla jedna bakica i učinila nešto nevjerojatno. Spustila se i sa suzama u očima poljubila joj noge. U tom trenutku djevojka se potpuno šokirala. Zagrlila je baku i brisala njezine suze te se na njezinu molbu djevojka prekrižila s njom.

„Ova baka je utjelovila ono što je molila u krunici. Iskazala joj je ljubav i milosrđe. Znači li to kako ova baka podržava sve one parole koje je izgovorila djevojka? Nipošto! Ali ta baka ne vidi ta svemoćna LGBT slova, nego vidi djevojku, vidi unuku, vidi dijete koje se muči. Baka kaže kako se čitav život borila za Poljsku i da je boli vidjeti ju podijeljenu“, napisao je fra Vinko Brković uz fotografiju koju je objavio na svom Facebook profilu.

 

 

Što opažaš u drugim ljudima? Vjeru ili padove? Ljubav prema Isusu ili sablažnjavajuće geste? Skrušenost ili prijezir? Promisli o tome svemu kada budeš ljubio Isusovo tijelo u svetoj pričesti, kada ćeš ga ljubiti najljepšim mislima, kad ćeš molitvama brisati noge. Razmatraj to u srcu u kojem ćeš radi Njega razbijati alabastrene posude pune tajni svoje savjesti te kada budeš nardom ispovijedi pomazao njegove noge. Je li u tebi iskrenost jača od ponosa?
( „365 dana s Duhom Svetim“, p. Augustyn Pelanowski)

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Daj si vremena, uroni dnevno na nekoliko minuta u riznicu koju nam je ovaj svećenik redovnik otvorio svojom suradnjom s onim kojeg nazivamo Gospodin i Životvorac. (o. Marko Glogović)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh