Vijesti

MADRID

FOTO Posvećena hostija u eksploziji zgrade ostala netaknuta Eksplozija koja se nedavno dogodila u zgradi u blizini madridske župe Virgen de la Paloma uzrokovala je ljudske gubitke i mnogo štete, no posvećena hostija u tabernakulu kapelice na šetom katu ostala je netaknuta

Foto: Aleluya/Screenshot

 

Nakon nedavne eksplozije u zgradi u blizini župe Virgen de la Paloma u Madridu, u kojoj je bilo smrtno stradalih, uključujući i svećenika iz Neokatekumenskog puta, pronađen je tabernakul u kojemu se nalazila posvećena hostija. Ostala je netaknuta.

Društvenim mrežama uz fotografiju hostije se prolomila priča o čudu: „Ovo je tabernakul koji se nalazio u zgradi u kojoj se dogodila eksplozija u ulici Toledo. Posvećena hostija koja je bila zaštićena staklom ostala je netaknuta. Policija je tabernakul odnijela u biskupiju. Zadivljujuće! U slučaju da netko još sumnja u istinitost živog Isusa u Euharistiji.“

Kako piše Gaudium Press, a prenosi HKM, mediji su kontaktirali župu kako bi potvrdili priču s društvenih mreža, a glasnogovornik župe Virgen de la Paloma je objasnio: „Tabernakul se nalazio u kapelici na šestom katu, odnosno uz župnikovu kuću, gdje dolaze i svećenici s petog kata.“ Uz to, potvrdio je da je hostija posvećena i napomenuo da se sada tabernakul nalazi u Madridskoj nadbiskupiji, a „posvećena hostija nalazi se u tabernakulu katedrale Santa María la Real de la Almudena“.

O sličnom događaju koji se zbio u Brazilu pisali smo nedavno. Naime, nakon požara automobila na pougljenom sjedalu ostali su netaknuti relikvijar za posvećene hostije, krunica i papirić s molitvama.

FOTO U potpuno izgorenom atomobilu netaknuta ostala piksida, molitva i krunica!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh